Ο θυμός μου είναι τόσο μεγάλος, που νιώθω ότι θα εκραγώ. Πέρασαν μέρες από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Παρακολούθησα επιμελώς τα τεκταινόμενα, άκουσα διάφορες απόψεις. Παρακολούθησα την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα των τηλεοπτικών σταθμών. Περιηγήθηκα στο διαδίκτυο, όπου ευτυχώς υπάρχουν και ελεύθερες φωνές, ώστε να αναδεικνύονται οι προθέσεις των Κέντρων Διακίνησης Ψεύδους (τηλεοπτικά κανάλια). Είδα συγκεντρώσεις για το ναι και για το όχι, είδα και αυτούς που λένε άλλη μια φορά – ασυγχώρητο στην συγκεκριμένη συγκυρία -όχι σε όλα. Ήρθε η ώρα να γράψω τη δική μου άποψη.

Ads

Θα πω ΟΧΙ γιατί δεν ανέχομαι να μου υποδεικνύουν τι να ψηφίσω. Να μου υπαγορεύουν τι να κάνω. ΟΧΙ, γιατί η Γερμανία και οι περί αυτήν έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αυταρχισμού και αλαζονείας. ΟΧΙ, γιατί προσπαθούν με κάθε τρόπο ( οικονομική ασφυξία, κλείσιμο τραπεζών) να με αναγκάσουν να κάνω αυτό που θέλουν. ΟΧΙ, γιατί γίνονται ολοένα και πιο αδίστακτοι.

ΟΧΙ, γιατί ενώ είμαι περήφανη για τη χώρα μου, την βλέπω να εξευτελίζεται καθημερινά επί χρόνια. ΟΧΙ, γιατί νιώθω οργή ενάντια σε αυτούς που ασελγούν πάνω της. ΟΧΙ, γιατί κανείς δεν συναινεί στον βιασμό του. Κανείς δεν συνεργάζεται με τον δήμιο που απειλεί να τον σφάξει.

ΟΧΙ, γιατί έχω στο κύτταρό μου όπως όλοι οι Έλληνες, το ένδοξο φορτίο των αγώνων για την Ελευθερία και τα δικαιώματα του ανθρώπου. Δεν αφήνω κανέναν να με απαξιώνει. Δεν θέλω να με αντιμετωπίζουν σαν φοβισμένο ανθρωπάκι.

Ads

ΟΧΙ, γιατί θέλω να δώσω παράδειγμα αξιοπρέπειας και φιλοπατρίας στα παιδιά μου. Θέλω να νιώθουν περήφανα ότι προσπάθησα.

ΟΧΙ, γιατί πιστεύω ότι η σημερινή κυβέρνηση το παλεύει πραγματικά, και δεν το βάζει κάτω. ΟΧΙ, γιατί δεν θέλω να δω στη θέση το πρωθυπουργού της Ελλάδας ένα τσιράκι των Γερμανών. ΟΧΙ, γιατί με το Ναι συντάσσονται και αυτοί που έφεραν τη χώρα μου σ`αυτή την κατάντια.

ΟΧΙ, γιατί φαίνεται ξεκάθαρα ποιοι αγαπούν τον ελληνικό λαό, και ποιοι δεν διστάζουν να τον πετάξουν στα αζήτητα. Δεν θα τους περάσει!

ΟΧΙ, γιατί θέλω μαζί με όσους συνέλληνες νιώθουν σαν εμένα, να ξαναδώσουμε μια ευκαιρία στην Ελλάδα.

ΟΧΙ, γιατί δεν μπορώ να νιώθω ντροπή για τη χώρα μου και το λαό μας. ΟΧΙ, γιατί δεν μπορώ να ζήσω σκυμμένη και υποταγμένη στους τοκογλύφους. ΟΧΙ, γιατί δεν μπορώ να ζήσω χωρίς ελπίδα. ΟΧΙ γιατί αν δειλιάσω τώρα, δεν θα ξανατολμήσω ποτέ πια.

ΟΧΙ, γιατί δεν με πείθουν όσοι προσπαθούν αν με τρομοκρατήσουν με σενάρια καταστροφής. Έχω βιώσει τη καταστροφή και τη διάλυση εδώ και πέντε χρόνια. ΟΧΙ, γιατί δεν έχω τίποτα πλέον να χάσω, αλλά θα κερδίσω την αξιοπρέπειά μου.

ΟΧΙ, γιατί καταλαβαίνω ότι η ελίτ της Ευρώπης θέλει να με ταπεινώσει, να με εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο, χρησιμοποιώντας με για παράδειγμα προς αποφυγή για τους λαούς της Ευρώπης. ΟΧΙ, για να δώσω ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες, ότι υπάρχει και η επιλογή της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των λαών, κόντρα στους τραπεζίτες.

Η ελληνική κυβέρνηση έκανε πολλά λάθη. Με απογοήτευσε αρκετές φορές. Όμως, στέκεται ακόμα και σήμερα και το παλεύει. Μου προτείνει το μικρότερο κακό, διότι δεν την αφήνουν να κάνει κάτι καλύτερο, της έχουν δέσει τα χέρια για να μην μπορεί να υπηρετήσει το λαό της. Κι εκείνη αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις που της έχουν απομείνει.

Εγώ θέλω να της δώσω δύναμη από την δική μου, αντοχή από την αντοχή μου και ελπίδα από αυτήν που ακόμα διαθέτω. Ο εφιάλτης που έρχεται θα είναι λιγότερο οδυνηρός με μια κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι την ενδιαφέρουν οι αδύναμοι και οι απροστάτευτοι. Μια κυβέρνηση που έχει ιδανικά, γι’ αυτό και θέλουν να τη ρίξουν.