Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι στο πρόσωπο του Αρτέμη Αρτεμίου ανακάλυψε τον Παπασταύρου του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό καλεί επιμόνως την κυβέρνηση να απαντήσει για τον ρόλο του Κύπριου δικηγόρου και τις σχέσεις του με το μέγαρο Μαξίμου.

Ads

Το όνομα του κ. Αρτεμίου φιγουράρει σχεδόν σε κάθε ανακοίνωση του κόμματος, ακόμη κι όταν αυτή αναφέρεται σε άσχετα θέματα. Για την εξωτερική πολιτική θέλει να τοποθετηθεί η Ν.Δ.; Κοτσάρει και μια φράση για τον κ. Αρτεμίου.

Για τις τηλεοπτικές άδειες κάνει σχόλιο; Πάρτε και έναν Αρτεμίου για να πορεύεστε. Το πρόβλημα των αγροτών επιθυμεί να φέρει στην επικαιρότητα; Από κοντά και ο Αρτεμίου. Με έκπληξη πάντως διαπίστωσα ότι στην ανακοίνωση του κόμματος για τις αμερικανικές εκλογές δεν υπάρχει κανένας υπαινιγμός για τον κ. Αρτεμίου. Παράλειψη. Ορισμένες παρατηρήσεις και για τη σύγκριση που επιχειρεί η Ν.Δ. και επί της ουσίας της υπόθεσης:

• Ο Αρτεμίου δεν είναι σύμβουλος του Ελληνα πρωθυπουργού ούτε έχει εμπλακεί στις συζητήσεις με τους εταίρους. Ο Παπασταύρου ήταν στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά και συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός έχει πει «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου».

Ads

• Απ’ ό,τι ξέρω ο κ. Αρτεμίου δεν κατηγορείται για κάτι. Η αναγραφή του ονόματός του στις λίστες του Παναμά δεν συνιστά αυτόχρημα αδίκημα. Ακόμη όμως κι αν προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, αρμόδια είναι η κυπριακή Δικαιοσύνη. Αντιθέτως, ο κ. Παπασταύρου έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την ελληνική Δικαιοσύνη και κατέβαλε μάλιστα ένα σεβαστό ποσό-πρόστιμο για να αποφύγει τα χειρότερα.

► Το ταξίδι στη Βενεζουέλα έγινε το 2013, δύο χρόνια πριν από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου. Την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν ταξίδια στην Κούβα -κομμουνιστικό καθεστώς, άρα να υποθέσω ότι είναι ύποπτες οι συναντήσεις με τους ηγέτες της;- και στη Βραζιλία -η πρόεδρος της χώρας έχασε το αξίωμά της και ο πρώην πρόεδρος Λούλα κατηγορείται για διαφθορά.

Οπότε εξ αντανακλάσεως είναι υπόλογα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν σ’ αυτές τις αποστολές; Τι γύρευαν εκεί; Ποιες συμφωνίες ήθελαν να κλείσουν; Μήπως πήγαν να ζητήσουν οικονομική ενίσχυση για το κόμμα; Σας θυμίζουν τα παραπάνω τον παραλογισμό που ενσωματώνεται στη φράση «ράβδος εν γωνία άρα βρέχει»; Ετσι είναι. Αλλά με ανθρώπους που είναι ταμπουρωμένοι στις εμμονές τους και τον φανατισμό τους δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.

Η λογική είναι εξορισμένη από τη σκέψη τους. Αν θέλει μάλιστα κάποιος να κατασκευάσει μια «ιστορία για αγρίους» για να την καταναλώσουν οι λογιών λογιών ψεκασμένοι, μπορεί να ρωτήσει τους νεοδημοκράτες: «Η συνάντηση Καλογρίτσα-Θεοδωρικάκου (υπάρχει σχετική φωτογραφία) τις μέρες που η Ν.Δ. κατηγορούσε τον επιχειρηματία για πλείστα όσα είναι αθώα;».

► Στο συγκεκριμένο ταξίδι που οργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα ο κ. Αρτεμίου συμμετείχε με την ιδιότητα του δικηγόρου, εκπροσωπώντας μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο. Στόχος του ήταν να διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας του πελάτη του με την κυβέρνηση Μαδούρο.

Το δήλωσε και ο ίδιος σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα». Ούτε οι βουλευτές της Ν.Δ. που κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή ούτε το λαλίστατο γραφείο Τύπου που εκδίδει ανακοινώσεις μέρα παρά μέρα για το επίμαχο ζήτημα, αν και γνωρίζουν, δεν έχουν κάνει καμιά αναφορά στον συγκεκριμένο όμιλο. Γιατί; Φοβούνται κάτι; Δεν τους παίρνει να τα βάλουν με το πανίσχυρο επιχειρηματικό συγκρότημα;

► Από πότε είναι πράξεις σκοτεινές η αναζήτηση οικονομικής βοήθειας και η προσπάθεια σύναψης στενών σχέσεων με χώρες τις οποίες ένα κόμμα, που βρίσκεται στα πρόθυρα της εξουσίας, θεωρεί φιλικές και ποντάρει στη συνεργασία τους;

Την επιχείρηση ποινικοποίησης των επαφών με το καθεστώς Μαδούρο δεν τη σχεδίασε η ελληνική Δεξιά. Αυτή απλώς αντιγράφει. Το μοντέλο δοκιμάστηκε πρώτα στην Ισπανία, όπου ο βουτηγμένος στα σκάνδαλα Ραχόι και ο πολιτικός υπόκοσμος της χώρας (κάποιοι απίθανοι τύποι του περιθωρίου που έχουν δοσοληψίες με τη Δικαιοσύνη) προσπάθησαν να αποδείξουν ότι οι Podemos χρηματίστηκαν από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Στο βρόμικο αυτό παιχνίδι ενεπλάκησαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η παλιά αμαρτωλή φρουρά του Σοσιαλιστικού Κόμματος (Γκονζάλεθ και λοιποί) και κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα -ο διεθνισμός των οικονομικών, πολιτικών και μιντιακών ελίτ σε πλήρη ανάπτυξη. Στοιχεία δεν προσκομίστηκαν, η λάσπη όμως και το δηλητήριο έκαναν τη δουλειά τους.

► Και κάτι τελευταίο. Ας είναι πιο προσεκτικοί στη Ν.Δ. γιατί πληροφορούμαι ότι υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες με τον κ. Αρτεμίου στις οποίες ποζάρουν πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν ξέρω αν θα δημοσιευτούν, αλλά καλό είναι να φυλάνε τα ρούχα τους.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών