Εδώ και λίγες ημέρες μια ομάδα απολυμένων από το εργοστάσιο της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην Αθήνα με σκοπό την προώθηση του μποϊκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας στο καταναλωτικό κοινό της πρωτεύουσας.

Ads

Στο πλαίσιο της διεκδίκησής τους για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, οι δραστηριότητες του οποίου μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία, οι απολυμένοι της Coca Cola βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας προτρέποντας τους πολίτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους σταματώντας να αγοράζουν τα αναψυκτικά της 3Ε.

Με αφισοκολλήσεις σε κεντρικούς δρόμους πολλών δήμων, με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων έξω από σούπερ – μάρκετ και με αυτοκίνητα που μεταδίδουν από μεγάφωνα τα αιτήματά τους, οι απολυμένοι δίνουν μάχη κόντρα στην παντοδύναμη εταιρεία που με διαφημίσεις και παχυλές χορηγίες έχει εξασφαλίσει τη σιωπή της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ. Σαν να μην έφτανε, όμως, η επιλεκτική μυωπία του Τύπου, τώρα οι απολυμένοι της Coca Cola έχουν να αντιμετωπίσουν και κάποιους ευαίσθητους δημάρχους που λειτουργούν ως εντεταλμένοι υπάλληλοι της εταιρείας. Και δεν αναφέρομαι στους δημάρχους της Θεσσαλονίκης ή του Αμαρουσίου που, για παράδειγμα, δέχονται με ευγνωμοσύνη τα «δώρα» της Coca Cola, αλλά σε δήμαρχο της Αττικής που προφανώς έπαθε αλλεργία με τις αφίσες των απολυμένων και έβγαλε στους δρόμους τα συνεργεία καθαριότητας για να τις ξηλώσουν και μάλιστα σε χρόνο – ρεκόρ.

Πρόκειται για δήμαρχο της Δυτικής Αττικής, γνωστό για τα συντηρητικά και αντικομμουνιστικά του αισθήματα, τα οποία φροντίζει να εκφράζει κάθε φορά που στην πόλη του εμφανίζονται αφίσες ή πανό του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Αυτή τη φορά, όμως, ο κύριος δήμαρχος ξεπέρασε τον εαυτό του, μιας και η αλλεργία του δεν είχε να κάνει με κάποιο από τα κόμματα που τον ενοχλούν, αλλά με το μποϊκοτάζ ενός καταναλωτικού προϊόντος. Ένας δήμαρχος σε ρόλο εμπορικού αντιπροσώπου, που σπεύδει να κατεβάσει τις αφίσες των απολυμένων της Coca Cola, διεκδικεί επάξια τον τίτλο του «Υπάλληλου της χρονιάς» για την 3Ε, που, αν και στη Βουλγαρία, δεν παύει να ανταμείβει τους ντόπιους υποστηρικτές των συμφερόντων της.

Ads

Ο κ. δήμαρχος, λοιπόν, που αντιλαμβάνεται ως κουρελαρία τις αφίσες που εκφράζουν την αγωνία 480 απολυμένων ανθρώπων, ας ασχοληθεί καλύτερα με τα φωτεινά του χρονόμετρα και τα διόδια των εργολάβων και ας αφήσει τις «υποκλίσεις» στα αφεντικά της εταιρείας.

Πηγή: Left.gr