“Αν θα κατηγορηθεί για προδοσία ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, θα είναι στην περίπτωση εκείνη, που θα παραβιάσει εμφανώς την λαϊκή εντολή του πρόσφατου δημοψηφίσματος, υπογράφοντας κι εφαρμόζοντας νέα αντιλαϊκά μνημόνια, έχοντας στα χέρια του την άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.” έγραφα πριν από 3 μέρες και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο κ. Τσίπρας κατέθεσε στην Βουλή νομοσχέδιο σε άρθρο μόνον, με το οποίο ζήτησε την εξουσιοδότηση του κοινοβουλίου (την οποία και έλαβε με ευρύτατη πλειοψηφία), για να διαπραγματεθεί με τους δανειστές – δυνάστες της χώρας, επί των προτάσεων της κυβέρνησης, που ελάχιστα έως καθόλου δεν διαφέρουν απ’ τις προτάσεις των δανειστών, που ο ελληνικός λαός απέρριψε με το περήφανο ΟΧΙ του 61,3%!

Ads

Η πρώτη φορά αριστερή (τρομάρα της) κυβέρνηση, στην πρεμούρα της να υπογράψει άρον άρον μια συμφωνία, διέπραξε ένα “αριστερό” κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα της χώρας μας!

Ακόμη και ο “πολύς” κ. Ε. Βενιζέλος, στην τοποθέτησή του επί της πρότασης αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή, είπε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν είναι συμβουλευτικό, αλλά απόλυτα δεσμευτικό και η πρόταση αντισυνταγματικότητας είναι αβάσιμη, γιατί κατά την γνώμη του, το δημοψήφισμα ήταν έωλο!!!

Έωλο ή όχι, το δημοψήφισμα έγινε κι έδωσε αποτέλεσμα συγκεκριμένο και δεσμευτικό με 61,3% ΟΧΙ στις προτάσεις των δανειστών, που είναι πανομοιότυπες με αυτές που κατέθεσε η κυβέρνηση, για να μην πούμε ότι οι κυβερνητικές προτάσεις είναι και χειρότερες!!!

Ads

Στους παλιότερους, ξύπνησαν μνήμες απ’ την εποχή της χούντας των συνταγματαρχών, με το δημοψήφισμα παρωδία που είχαν διοργανώσει.

Πρώτη φορά μου που θωρώ, τέτοιο κουτί ρημάδι, ΟΧΙ να ρίχνεις το πρωί, να βγαίνει ΝΑΙ το βράδυ, διακωμωδούσε τότε ο λαός μας το χουντικό δημοψήφισμα. Τελικά δεν ξέρω τι απ’ τα δύο είναι χειρότερο, η ευθεία νόθευση της ψήφου στην κάλπη, όπως έκαναν οι χουντικοί ή η ευθεία νόθευση του αποτελέσματος της κάλπης, όπως πράττει σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα;;;

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη φορά αριστερή (εδώ γελάνε) κυβέρνηση, κατέγραψε μια σειρά από επιτυχίες:

Πρώτη μεγάλη επιτυχία του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του, με την πολιτική πρακτική τους, είναι η ανάδειξη (αν είναι δυνατόν) της Χρυσής Αυγής, σε θεματοφύλακα του Συντάγματος!!!

Δεύτερη μεγάλη επιτυχία τους, είναι το ξέπλυμα των ευθυνών, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που με την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία, που συνοψίζεται στο δίλημμα μνημόνια ή καταστροφή, έβαλαν την χώρα μας και τον λαό της στο μνημονιακό καθεστώς, που διατηρείται μέχρι σήμερα.

Τρίτη μεγάλη επιτυχία τους, η απογοήτευση που έσπειραν σε μεγάλες λαϊκές μάζες, προδίδοντας την ψήφο τους και τις ελπίδες τους!

Τέταρτη μεγάλη επιτυχία τους, είναι το άνοιγμα του δρόμου για την κοινοβουλευτική ανατροπή τους, αφού με τις διαφοροποιήσεις 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων 15 βουλευτών που ψήφισαν ΝΑΙ, αλλά είναι (κατά δήλωσή τους) ενάντια στα μέτρα, η δεδηλωμένη πολύ σύντομα θα χαθεί κι αν ο κ. Τσίπρας τηρήσει όσα είπε στην κοινοβουλευτική του ομάδα (δεν θα γίνω Παπαδήμος κλπ.), η κυβέρνηση θα πέσει και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές!

Αν όμως γίνει τελικά Παπαδήμος, θα είναι όμηρος του κ. Θεοδωράκη, της κ. Γεννηματά και

του κ. Μεϊμαράκη και πολύ σύντομα θα καταρρεύσει, όπως κατέρρευσε και η κυβέρνηση Παπαδήμου!

Πέμπτη μεγάλη επιτυχία, που είναι προσωπική του κ. Τσίπρα, αφού τείνει να καταγραφεί στην συνείδηση του λαού, ως ο μεγαλύτερος λαοπλάνος πολιτικός, που ανέδειξε αυτός ο τόπος! Μεγαλύτερος κι απ’ τον μακαρίτη τον Ανδρέα Παπανδρέου!!!

Μετά απ’ τις προαναφερόμενες επιτυχίες του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του, δεν μπορούμε παρά να τους υποβάλλουμε τα συγχαρητήριά μας και να αναφωνήσουμε: Άξιος ο μισθός σας!!!

ΥΓ. 1: Το να ψηφίζεις ΝΑΙ στην Βουλή και μετά να βγαίνεις με ανακοίνωση και να λες ότι είσαι ενάντια στα μέτρα και θ’ αγωνιστείς με το λαϊκό κίνημα για να μην περάσουν, σημαίνει δύο τινά: ή θέλεις ψυχίατρο ή συνειδητά κοροϊδεύεις το ακροατήριό σου, νομίζοντας ότι απευθύνεσαι σε χαχόλους!!!

ΥΓ. 2: Το δύσκολο δεν είναι ν’ ανέβει κανείς στην κορυφή, το δύσκολο είναι να μπορέσει να κρατηθεί στην κορυφή, καθώς η πτώση από τόσο μεγάλο ύψος, συνήθως είναι και θανατηφόρα!!!

Ξέρετε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο εύκολα θα ξαναγυρίσετε στο 4% και πιο κάτω ίσως;;;; Αν δεν το ξέρετε, ρωτήστε το ΠΑΣΟΚ, που κάνετε σοβαρές προσπάθειες για να του μοιάσετε αν όχι να το ξεπεράσετε!!!

ΥΓ. 3: Ο μόνος πλέον δρόμος για ν’ αντιπαλέψουμε τον Αρμαγεδώνα που έρχεται, είναι στις πλατείες και στους δρόμους, με παλλαϊκά συλλαλητήρια αντίστασης!!! Εκεί που πάλευε, παλεύει και θα παλεύει πάντα η καρδιά της πραγματικής Αριστεράς!!!