Πέρασαν ήδη 10 χρόνια από αυτό το ιστορικό ματς όπου η μικρή μας Ελλαδίτσα τάπωσε (κυριολεκτικά) την υπερδύναμη στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας σε ένα ομαδικό σπορ που έχει να περηφανεύεται ότι κάτι κάνει κι αυτή.

Ads

Ήταν μια περίοδος που γίνονταν πραγματάκια και επίσης δεν είχαμε μάθει πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οπότε το ηθικόν ήτο ακμαιότατον. Για να μη λέμε και μαλακίες, γενικά παίζουμε και (πολύ) καλύτερο μπάσκετ από μπάλα (ας αγνοήσουμε το φετινό) και οι Παπαλουκάς και Διαμαντίδης δεν είναι Χαριστέας και Φύσσας.

When the going gets tough, the tough get going άντε γεια αμερικανάκια:

Ήταν επίσης η περίοδος που το σεφερλικό λογοπαίγνιο είχε κατοχυρωθεί σαν στάνταρ τρόπος του πως γίνονται τα πράγματα στα ταμπλόιντ των αθλητικών εφημερίδων, με αντίστοιχη αισθητική και μια διαχρονική χρήση της ενεργητικής πλευράς της σεξουαλικής πράξης σαν επιβολή επί του αντιπάλου, με έναν παρανοϊκό σεξισμό που μόνο την αντίστοιχη παράνοια των καραβανάδων θυμίζει.

Πούτσες με λογοπαίγνια, κοινώς. Όλοι το κάνανε, κυρίως οι οπαδικές, απλά κάποιοι, ενίοτε, κατάφερναν να ξεπεράσουν τους υπόλοιπους και να τους κοιτάξουν λακαμπός από ψηλά, ή από χαμηλά, αν θέλετε.

Ads

Εκείνη τη φορά, ήταν η ιστορική και (κάποτε) αξιοπρεπής αθλητική Ηχώ:

imagehttps://luben.tv/wp-content/uploads/2016/09/14222341_1758877474353088_233… 232w” style=”vertical-align: baseline; line-height: 24px; height: 581px; width: 450px;” />

Τι να πρωτοσχολιάσουμε εδώ πέρα. Το μόνο σίγουρο, είναι πως οι αθλητικές εφημερίδες συνεχίζουν υπερήφανα το ίδιο τροπάριο, 10 χρόνια μετά. Τη φωτό βρήκαμε από τη fb σελίδα Λόγο Επειδή, που αποδίδει με τη σειρά της πηγή στον χρήστη Dimitris Sanopoulos.

* Σημ: Συνεισφέροντας στην αναδρομή του Luben εμείς θυμίζουμε το αντίστοιχο πρωτοσέλιδο της Score…

image
Και τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα της εθνικής υπερηφάνειας…

image
 

image
 

image

 
image

image

image

image
 
image

image

image