Περισσότερο από μια διακεκριμένη ταινία, το “Who Cares?” είναι ένα κίνημα που εμπνέει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν την αλλαγή. Πρόκειται για το ταχέως αναπτυσσόμενο κίνημα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, λαμπροί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες που δημιουργούν χιλιάδες κοινωνικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

Ads

H ταινία διατίθεται δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο για του συνδρομητές του tvxs.gr μέσω του 24ores.gr ΕΔΩ  (στα αγγλικά) και βρίσκεται σταθερά στις επιλογές της πλατφόρμας souldefinition.net

Σε σκηνοθεσία Mara Mourão και γυρισμένη σε επτά διαφορετικές χώρες: Βραζιλία, Περού, Τανζανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία και Ελβετία, η ταινία εστιάζει σε ανθρώπους που έχουν αναλάβει
να βελτιώσουν τις κοινωνίες που υστερούν. Άνθρωποι που κουράστηκαν από την κατάσταση στις κοινότητές τους, αποφάσισαν να σταματήσουν να διαμαρτύρονται, σήκωσαν τα μανίκια τους και προσέφεραν την πολύτιμη συνεισφορά τους στην αλλαγή του κόσμου.  Μεταξύ αυτών: ο Bill Drayton, ιδρυτής της Ashoka και ο Muhammad Yunus, βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης.

Ίσως η μεγαλύτερη συνεισφορά από τους ανθρώπους που βλέπουμε στην ταινία είναι η ίδια η ιδέα, ότι είναι δυνατόν να επιλυθούν μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας.

Ads

Διακρίσεις:

– WINNER Best Feature Documentary, DocMiami International Film Festival, Dec 2012
– AUDIENCE AWARD as Best Feature Documentary, Washington, DC Int. Film Festival, April 2013
– WINNER Best Feature Documentary, Int. Film Festival for Environment, Health, and Culture 2013, Indonesia, May 2013
– Award of Excellence, International Film Festival for Peace, Inspiration and Equality (IFFPIE), Oct 2013
– Honorable Mention, 2013 SAMO Indie Int. Film Festival, Santa Monica, California, Sept 2013
– FINALIST, Prêmio FIESP/SESI de Cinema, Sao Paulo, July 2013
– Scaling Change, Opening Film, Vermont, Sept 2014

image

image

image