Επεισοδιακή ήταν η συνέντευξη τύπου του Γρηγόρη Ψαριανού στην Ξάνθη, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην περιοχή. Αναφερόμενος στο θέμα του ευρώ και των διαπραγματεύσεων έκανε λόγο για παραμονή στην ευρωζώνη «πάση θυσία» λέγοντας πως δεν ξέρει αν την επόμενη μέρα θα υπάρχει Μακεδονία ή Θράκη.

«Αν δεν καταφέρουμε να παραμείνουμε στο ευρώ δεν  θα έχουμε μόνο οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, ενδέχεται να έχουμε και πάρα πολύ σοβαρά εθνικά προβλήματα . Και επειδή είμαι στην Ξάνθη δεν θέλω να πω περισσότερα αλλά να βάλω τελίτσες και να το θυμούνται αυτοί που θα κάνουν τη μαϊμουδιά…» σημείωσε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις σε διάφορους παριστάμενους καθώς μετά τη συνέντευξη τύπου δημοσιογράφος που τον γνώριζε,  απευθύνθηκε στον βουλευτή του Ποταμιού και τον επέκρινε για κινδυνολογία λέγοντας ότι όταν θα ζήσει για ένα χρόνο στη Θράκη, τότε θα μπορεί να μιλά με τέτοιο τρόπο για την περιοχή, προτρέποντάς του να πάρει μαζί του τις «τελίτσες» φεύγοντας.

«Τα κλαρίνα και οι δανειστές»

Κατά τα άλλα  στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου σε καφέ της πόλης προέτρεψε ένα πλανόδιο οργανοπαίχτη να παίξει κλαρίνο για να σχολιάσει ότι ταιριάζει «στα κλαρίνα που παίζουν για να χορεύουν οι εταίροι στο ρυθμό μας»

Πάντως, ιδιαίτερα μετά τις πολλές συζητήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα για τη Θράκη, οι δηλώσεις περί της εθνικής ακεραιότητας της περιοχής ήταν λογικό να προκαλέσουν αντιδράσεις καθώς τέτοιου είδους ρητορική για τη Θράκη συναντάται στον εθνικιστικό και αρκοδεξιό χώρο και όχι σε ένα κόμμα όπως το Ποτάμι που αυτοπροσδιορίζεται ως σοσιαλδημοκρατικό.

Πηγή: Xanthipress.gr