Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Allende mi abuelo Allende“, σε σκηνοθεσία της εγγονής του δολοφονημένου προέδρου της Χιλής, Marcia, είναι η νέα παραγωγή που θα φιλοξενείται από την ερχόμενη εβδομάδα στην πλατφόρμα souldefinition.net.

Ads

Οι συνδρομητές του Tvxs.gr μπορούν να δουν δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο με ένα κλικ ΕΔΩ , υποτιτλισμένη στα ελληνικά και τα αγγλικά ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα souldefinition.net

Το ντοκιμαντέρ

Περισσότερα από 47 χρόνια έχουν περάσει πλέον, από τη μέρα που η δικτατορία του Pinochet ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο Salvador Allende, στις 11 Σεπτεμβρίου 1973. Ο θάνατός του και τα χρόνια της δικτατορίας που ακολούθησαν έχουν αφήσει βαθιές πληγές τόσο στη χώρα όσο και στον στενό οικογενειακό κύκλο του προέδρου.

Ads

Στο “Allende mi abuelo Allende” η εγγονή του, Marcia Tambutti Allende, αναζητά στοιχεία της ταυτότητας του προέδρου ως ανθρώπου. Σε μια προσπάθεια να αναβιώσει την ιστορία του, καταγράφει τις καθημερινές συζητήσεις με την οικογένεια, ανακαλύπτοντας γρήγορα πως δεν θα της μιλήσουν εύκολα για τον “Εl Chicho”, όπως ήταν γνωστός στην οικογένειά του. Οι μνήμες έχουν θαφτεί βαθιά και η αναμόχλευσή τους φέρνει πάλι στην επιφάνεια στενάχωρα συναισθήματα.

Στο πέρασμα του χρόνου πάντως, η ηλικιωμένη πια σύζυγος του προέδρου εξοικειώνεται με τις προθέσεις της εγγονής της, που είναι αδιαπραγμάτευτα αποφασισμένη να διερευνήσει τη ζωή του παππού της. Τελικά θα μοιραστεί μαζί της και μαζί μας αρκετά σχετικά με το γάμο τους, την προσωπική ζωή του προέδρου και τον ρόλο που έπαιξε στο πλευρό του.

Άλλα μέλη της οικογένειας, κάποια που τον έζησαν και άλλα που δεν είχαν καν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν, έχουν να προσθέσουν τη δική τους εμπειρία και οπτική. Με την Marcia να ψάχνει για φωτογραφίες και videos που δεν είχαν δει μέχρι πρότινος το φως της δημοσιότητας, μας δίνεται τελικά η ευκαιρία να μάθουμε αρκετά σχετικά με την ζωή και το χαρακτήρα του προέδρου. Σε ένα τέτοιο αφιέρωμα, δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει το συναίσθημα, όπως και οι αναφορές στις πολιτικές δοκιμασίες που αντιμετώπισε η οικογένεια όλη αυτή την περίοδο, από την 11η Σεπτεμβρίου 1973 ως τις μέρες μας.
Η ταινία διατίθεται δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο για τους φίλους του tvxs και από την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται διαθέσιμη στην πλατφόρμα souldefinition.net
.
Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα είναι μια μοναδική πρωτοβουλία διάθεσης επιλεγμένων παραγωγών ντοκιμαντέρ, μέσα σε ένα συνολικά ποιοτικό πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από τον ανεξάρτητο, δίκαιο και ηθικό χαρακτήρα λειτουργίας του. Με τη συνδρομή σας υποστηρίζετε όλες τις παραγωγές που συμμετέχουν ισότιμα.

image