Είμαστε ένας λαός που του αρέσει η πολιτική αλλά δεν του αρέσουν οι πολιτικοί. Κάθε φορά που έχει εκλογές είμαστε όλοι σαν τη βραδιά της Eurovision. Και αυτός είχε καλύτερη σκηνική παρουσία, και αυτός με έπεισε, και αυτός θα πάρει το δωδεκάρι των αναποφάσιστων, και το “Πάμε Στοίχημα” αλλάζει υλικό, για έναν αγώνα μέσα στη Βουλή, ή σε ένα Δημαρχείο.

Ads

Είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας η αλλαγή. Ασχέτως αν “όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι όλα τα ίδια μένουν”, όπως τραγούδησε κάποτε εύστοχα ο Νίκος Παπάζογλου. Και η αλήθεια είναι ότι αλλάζουμε περισσότερες φορές γκαρνταρόμπα, από ότι αλλάζουμε πολιτικές πεποιθήσεις. Αν έχουμε, βεβαίως βεβαίως.

Η τηλεόραση λοιπόν δεν θα μπορούσε να μην πάρει μέρος σε όλο αυτό. Εκπομπές, έκτακτες εκπομπές, αφιερώματα. Στην πρώτη γραμμή για την δική μας ενημέρωση, και για το δικό τους συμφέρον. Η σειρές μας όμως χρόνια τώρα έχουν καταφέρει να σατιρίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, προσφέροντάς μας γέλιο και σάτιρα, που αν το σκεφτείτε λίγο καλύτερα, μόνο χιουμοριστικά δεν είναι το όσο εξηγούν. Πάμε λοιπόν μαζί να κάνουμε μία βόλτα στην πολιτική και στους πολιτικούς, που έχουμε δει κατά καιρούς στην μικρή μας οθόνη. Τυχαία σειρά ακολουθεί. Δεν έχει σημασία η χρονολογία. Τα θέματα παραμένουν ίδια:

Οι Απαράδεκτοι – Κόμμα Λαϊκής Νοοτροπίας, τα αρχικά ΚΟ.ΛΑ.Ν.

Ο Σπύρος διαβάζει εφημερίδα. Ο Βλάσης περιοδικό. Η Δήμητρα επίσης. Ο Γιάννης καθαρίζει πατάτες. Και τότε του Σπύρου του έρχεται μία ιδέα. Να ιδρύσουν ένα κόμμα στο οποίο ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει ελεύθερα. Ιδρύουν και κανάλι. Το ΚΟ.ΛΑ.Ν TV. Ο Σπύρος εξαπολύει πύρα σε όλους τους πολιτικούς. Ο Βλάσης καλεί κόσμο από τα Εξάρχεια. Η Δήμητρα διαβάζει γράμματα τηλεθεατριών και δίνει λύση στα προβλήματά τους. Ο Γιάννης κάνει μία εκπομπή μαγειρικής, με μόνο του πιστεύω την Ελληνίδα νοικοκυρά.

Ads

Θλιβερό Πολιτικό Συμπέρασμα: «Κανείς δεν μπορεί να λέει ελεύθερα την γνώμη του, γιατί θα τον φάει η μαρμάγκα. Δεν θα υπάρχει την άλλη μέρα» – Σπύρος Παπαδόπουλος

Της Ελλάδος τα Παιδιά – Υποψήφιος Ρουσφετο-Βουλευτής, ο Λεωνίδας Παρλαπίρλας

Η Μπουμπού του ζητάει να κάνει τον γιο της Εισαγγελέα στον Άρειο Πάγο. Ο Ντάλας έχει γράψει τον ύμνο του, με τίτλο, «Πόδι με πόδι με τον Παρλαπίρλα», και του ζητά το ολυμπιακό στάδιο για περιορισμένο αριθμό συναυλιών, όχι πάνω από 140. Ο Βλάχος θέλει να γίνει διευθυντής στην Ε.Ρ.Τ. Ο Πλαπούτας θέλει να γίνει διευθυντής στο Εθνικό Θέατρο. Η Βούλα θέλει το μέγαρο Μουσικής, για να χορέψει την λίμνη των κύκνων, μόνη της. Ο Χλαπάτσας θέλει να γίνει αρχηγός στην Κ.Υ.Π. Και ο Λεωνίδας Παρλαπίρλας λογικά υπόσχεται τα πάντα.

Θλιβερό Πολιτικό Συμπέρασμα: Μπροστά στο βόλεμα, η πολιτική πεποίθηση πάει περίπατο. «Τι παρλαπίπες λέει ο Παρλαπίρλας;» – Σμήναρχος Κάκκαλος.

Κωνσταντίνου και Ελένης – Κόμμα Βυζαντινής Αναγέννησης, τα αρχικά ΒΥΖ.ΑΝ.

Η Ελένη μετά από χρόνια που ψηφίζει σαλαμάκι, δηλαδή μέσα στο ψηφοδέλτιο φέτα σαλάμι για να καταστρέψει και άλλα ψηφοδέλτια, αποφασίζει να πείσει τον επίκουρο καθηγητή της Βυζαντινολογίας, Κωνσταντίνο Κατακουζηνό, να φτιάξει το δικό του κόμμα. Το ΒΥΖ.ΑΝ, το κόμμα της Βυζαντινής Αναγέννησης. Εμπρός προς τα πίσω, το κεντρικό σύνθημα. Θα βγάλει την άσφαλτο. Θα κόψει το ρεύμα για να ζούμε με κεριά. Και άλλα ακόμα προοδευτικά. Ύμνος του κόμματος: Μέσα στην Αγιά Σοφιά χορεύουν τα ευζωνάκια. ΒΥΖΑΝ, ΒΥΖΑΝ, βαράτε παλαμάκια.

Θλιβερό Πολιτικό Συμπέρασμα: Πόσο προοδευτικά οπισθοδρομική είναι η Ελληνική πολιτική σκηνή; «Τα άκουσες Κωνσταντίνε μου τι λέει η Νατάσσα;» – Πέγκυ Καρά, ή Παναγιώτα Καραχισαρίδου.

Σαββατογεννημένες – Υποψήφια βουλευτής, Τάμι Τσανάκα, «Γιατί η Ελλάδα είναι Γυναίκα»

Η Σίσσυ κάνει σκοπό της ζωής της να οδηγήσει την Τάμι, μέχρι το κοινοβούλιο. Εκείνη δίνει ένας από τους διασκεδαστικότερους αγώνες για την προεκλογική της πορεία. Και εκείνη κατεβαίνει υποψήφια δευτέρων Αθηνών. Όταν όμως βγαίνει, βαριέται φρικτά, και επιστρέφει στην τηλεοπτική σαπουνόπερα, Πυρκαγιά, στο ρόλο του παρανοϊκού εγκλωβιστή.

Θλιβερό Πολιτικό Συμπέρασμα: Η Τάμι είναι πολύ καλύτερη για βουλευτής, από πολλούς που ξέρουμε. «Εκλόχτηκα! Εκλόχτηκα!» – Τάμι Τσανάκα

Μεν και Δεν – Ο αγώνας για τη Δημαρχία της Αθήνας

Η Νανά Σταμάτη αποφασίζει να κατέβει για Δήμαρχος Αθηναίων, την ώρα που ο μεγαλοδικηγόρος Διονύσης Δάγκας, αποφασίζει να κάνει ακριβώς το ίδιο. Η προεκλογικές θέσεις της Νανάς και του συνδυασμού της, «Το Καψοράπανο στη Δημαρχεία»: Για το νέφος δεν θα κάνει τίποτα, γιατί με το νέφος μαστουρώνουμε, την ακούμε και φτιαχνόμαστε εντελώς δωρεάν. Για τα χαλασμένα φανάρια δεν θα κάνει τίποτα, για να γίνονται τράκες και εμείς να σπάμε πλάκες. Επίσης θα είναι στο πλευρό των τραβεστί. Ο Δάγκας με τον συνδυασμό του «Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια», θα επαναφέρει την τάξη και την ηθική στον δήμο της Αθήνας.

Θλιβερό Πολιτικό Συμπέρασμα: Όσα δεν έφαγες από το κοινοβούλιο θα τα φας από τον Δήμο, αγαπημένε πολιτικέ. «Τα μαλακά ναρκωτικά πρέπει να μοιράζονται δωρεάν για να είναι οι πολίτες πιο κουλάτοι.» – Νανά Σταμάτη

Κινηματογραφικό Μπόνους 1: Γεωργία Βασιλειάδου vs. Βασίλη Αυλωνίτη – Η Κυρία Δήμαρχος

Κινηματογραφικό Μπόνους 2: Λάμπρος Κωνσταντάρας – Υπάρχει και Φιλότιμο

Κινηματογραφικό Μπόνους 3: Διονύσης Παπαγιαννόπουλος – Τζένη, Τζένη

Πηγή: Cinefreaks.gr