Η Katie Taylor αφήνει την γρήγορα αναπτυσσόμενη καριέρα της ως σκηνοθέτης του Hollywood, για να διδάξει σκηνοθεσία σε νέους σε μια φτωχή κοινότητα της Νοτίου Αφρικής.

Ads

Ενώ αρχικά σκοπεύει να τους προετοιμάσει για εξειδικευμένη απασχόληση σε σχετικές θέσεις εργασίας, γρήγορα ανακαλύπτει το θεραπευτικό αντίκτυπο που προκύπτει, ενώ οι μαθητές επεξεργάζονται γεγονότα της ζωής τους μέσα από την κινηματογράφηση.

Παρότι πρόκειται για μια πολύ διαχωρισμένη κοινότητα με σημαντικά προβλήματα, κάτι που δημιουργεί εμπόδια στην χρήση της κάμερας και της τέχνης γενικά, το σχολείο εξελίσσεται σε μια δεύτερη κοινότητα και σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιπέδου κολλεγίου.

Προερχόμενοι από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, τόσο εθνοτικά όσο και οικονομικά, βλέπουμε πώς ξεπερνούν τους σχετικούς διαχωρισμούς δημιουργικά, μέσα από την κινηματογράφηση και το όλο πρόγραμμα που τους ενώνει πραγματικά σε μια ομάδα.

Ads

Το ντοκιμαντέρ ‘Film School Africa’, σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Nathan Pfaff, αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα της δύναμης που παρέχει η κινηματογραφική αφήγηση, τόσο στον καθένα μας ξεχωριστά, όσο και στο σύνολο μιας κοινότητας. Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου και του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Διατίθεται δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο για τους συνδρομητές του tvxs.gr (KΛΙΚ ΕΔΩ), με υποτιτλισμό στα αγγλικά, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορείτε να το βρείτε στις επιλογές της πλατφόρμας souldefinition.net. Συνδράμοντας στην πλατφόρμα υποστηρίζετε ισότιμα όλες τις παραγωγές που την απαρτίζουν, καθώς πρόκειται για μια ανεξάρτητη και δίκαιη πλατφόρμας ταινιών. 

image
image