Εργαζόμενος στα όρια αυτού που μπορεί να εκφραστεί με κάποια σχετική ευκολία,  ο σκηνοθέτης Peter Mettler εστιάζει στην έννοια του χρόνου, και για άλλη μια φορά γυρίζει την κάμερά του στη κινηματογράφηση εκείνου που είναι αδύνατο να καταγραφεί.

Ads

Από τον επιταχυντή σωματιδίων στην Ελβετία, όπου οι επιστήμονες προσπαθούν  να ερευνήσουν περιοχές του χρόνου που δεν μπορούμε να δούμε, μέχρι τις ροές λάβας στη Χαβάη που έχουν κατακλύσει τα πάντα
εκτός από ένα σπίτι στη νότια πλευρά του Big Island.

Από την αποσύνθεση της ενδοχώρας του Ντιτρόιτ, σε μια τελετή Ινδουιστικής  κηδείας κοντά στο μέρος του φωτισμού του Βούδα, ο Μέτλερ διερευνά την αντίληψή μας για το χρόνο.  Τολμά να ονειρευτεί την ταινία του μέλλοντος, ενώ μας βυθίζει στο θαύμα της καθημερινότητας. Το «Τέλος του Χρόνου» είναι ταυτόχρονα προσωπικό, αυστηρό και οραματικό.

Ο Peter Mettler έχει δημιουργήσει μια ταινία τόσο συναρπαστική και υπέροχη όσο το θέμα της.

Η ταινία προβάλλεται αυτό το Σαββατοκύριακο (με αγγλικούς, γαλλικούς και γερμανικούς υποτίτλους) δωρεάν για τους συνδρομητές του tvxs.gr (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) και αποτελεί σταθερή συμμετοχή στην πλατφόρμα SoulDefinition.net που φιλοξενεί επιλεγμένα ντοκιμαντέρ.  Συνδράμοντας στην πλατφόρμα, υποστηρίζετε ισότiμα όλες τις παραγωγές που συμμετέχουν, στις οποίες και αποκτάτε πρόσβαση για ένα μήνα.

Ads

image

image