Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Στοά του Βιβλίου (Πεσματζόγλου 5 Αθήνα) από τις εκδόσεις «Ταξιδευτής» για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Δραγασάκη «Ποια Έξοδος; Από ποια Κρίση; Με ποιες Δυνάμεις;».

Ads

 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αριστείδης Μπαλτάς (ομ. Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου) , ο Σάββας Ρομπόλης (Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ) και Βασίλης Δρουκόπουλος (καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
 
Η κρίση που ζούμε είναι του ίδιου του συστήματος και όχι μόνο του τρόπου διαχείρισής του. Πρέπει να αλλάξουν όλα: το πολιτικό σύστημα, το κράτος, οι σχέσεις του πολίτη με το κράτος και την πολιτική. Η διέξοδος επομένως δεν βρίσκεται στην επιστροφή σε κάποια εκδοχή του παρελθόντος. Η διέξοδος βρίσκεται στο άνοιγμα νέων δρόμων προς νέα παραγωγικά και καταναλωτικά πρότυπα, προς νέες μορφές πραγματικής δημοκρατίας, προς νέες κοινωνικές διευθετήσεις, βασισμένες στην ισότητα και την αλληλεγγύη, το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του περιβάλλοντος.
 
Μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως του φορολογικού συστήματος, του διοικητικού μηχανισμού, του επανακαθορισμού των σχέσεων κράτους – Εκκλησίας συνιστούν μεγάλες εκκρεμότητες του παρελθόντος, ακόμη και του απώτερου. Αυτές οι εκκρεμότητες του συλλογικού ιστορικού μας βίου γίνονται σήμερα επιτακτικές ανάγκες, όρος επιβίωσης και επείγουσα προϋπόθεση για την ανάσχεση της καταστροφής.
 

To tvxs.gr προσφέρει στους τρεις πρώτους αναγνώστες του που θα στείλουν το όνομά τους από τις 19:00 στο [email protected]

 
Ο Γιάννης Δραγασάκης γεννήθηκε το 1947στην Ανατολή Λασιθίου Κρήτης, είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών, και αντιπρόεδρος της Βουλής.
 
Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εργασθεί σε διάφορες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα καθώς και ως οικονομολόγος – μελετητής. 
 
Στα μαθητικά του χρόνια, ανέπτυξε δραστηριότητα ως μέλος της νεολαίας “Γρηγόρης Λαμπράκης”. Ως φοιτητής συμμετείχε στην αντιδικτατορική δράση. Διετέλεσε Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Λονδίνου. Υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ μέχρι το 1991 και του Συνασπισμού από την ίδρυσή του.
 
Στις εκλογές του Ιουνίου 1989, εξελέγη βουλευτής Χανίων με τον ενιαίο Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Συμμετείχε, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, στην Οικουμενική Κυβέρνηση του Ξ. Ζολώτα. Επανεξελέγη βουλευτής Β΄Αθήνας στις εκλογές 1996, 2004, 2007 και 6ης Μαΐου 2012. Υπήρξε και στο παρελθόν Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, και επί πολλά έτη μέλος της διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για την οικονομία και τον προϋπολογισμό. Συμμετείχε επίσης ως μέλος στην  αντιπροσωπεία του ελληνικού κοινοβουλίου στον Ο.Α.Σ.Ε.. Είναι επίσης μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, της οποίας υπήρξε μέλος επί σειρά ετών και στο παρελθόν.  

Ads