Για 18η συνεχή χρονιά διοργανώνεται φέτος το Παζάρι Βιβλίου 2014 από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου, η κορυφαία εκδήλωση για το βιβλίο στην Ελλάδα. Όπως και πέρυσι, το Παζάρι Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κοτζιά, όπου αποφασίστηκε να μεταφεθρεί από τον Δήμο Αθηναίων, μετά από 16 χρόνια παρουσίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, και παρά τη διαφωνία των δύο εκδοτικών σωματείων που το διοργανώνουν.

Ads

Στο Παζάρι Βιβλίου θα προσφέρονται στο κοινό σε πολύ χαμηλές τιμές –ακόμα και με 0,50 ευρώ- χιλιάδες τίτλοι βιβλίων. Σε ένα τεράστιο και λειτουργικό περίπτερο, ενιαίο για όλους τους εκδότες, εκτίθενται 500.000 βιβλία, 180 ελλήνων εκδοτών εξασφαλίζοντας μια μεγάλη ποικιλία τίτλων όλων των κατηγοριών για όλες τις ηλικίες.

Τα δύω σωματεία που διοργανώνουν την εκδήλωση με κανόνες καθώς τα βιβλία έχουν ημερομηνία έκδοσης τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν  και κατά κανόνα δεν βρίσκονται πλέον στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Υπάρχει  επίσης έλεγχος όσον αφορά την τιμή πώλησης στο παζάρι, που πρέπει να είναι περίπου το 30% της αρχικής λιανικής  τιμής που είχε το βιβλίο όταν πρωτοκυκλοφόρησε.

image

Ads

Όλα τα βιβλία διαθέτουν αυτοκόλλητη ετικέτα ώστε το κοινό να γνωρίζει την τιμή του βιβλίου πριν φτάσει στα ταμεία.

Το Παζάρι Βιβλίου στην Πλ. Κοτζιά, θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ.