Ο άνθρωπος κόντρα στη μοίρα, ένα θέμα που πάντα διχάζει.
Ο Νίτσε έλεγε πως οφείλουμε να αποδεχόμαστε το πεπρωμένο μας.
Ο Μαντέλα πως εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι της μοίρας μας.
Και ο Πλούταρχος πως η μοίρα οδηγεί εκείνον που την ακολουθεί και σέρνει εκείνον που αντιστέκεται.

Ads

Κάποτε ο Παύλος Κάγιος πίστευε πως στη ζωή εμείς αποφασίζουμε, πλέον πιστεύει πως η μοίρα αποφασίζει κι εμείς προσπαθούμε να επέμβουμε στις αποφάσεις της.
Αυτό – τη δύναμη της μοίρας στις ζωές των ανθρώπων και τη δύναμη τη ανθρώπινης παρέμβασης – πραγματεύεται το νέο βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου.
Ο κλήρος της τρικυμίας μιλάει για βασανισμένες ψυχές  και το οδοιπορικό τους παράλληλα ή κόντρα στη μοίρα.

Βιογραφικό

Ο Πάυλος Κάγιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε κινηματογράφο. Το πρώτο του διήγημα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κάλβος το 1970. Από το 1984 μέχρι και το 2010 εργαζόταν στο πολιτιστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, στους τομείς του κινηματογράφου και του θεάτρου. Τώρα δημοσιεύει κείμενά του σε ηλεκτρονικά μέσα.
Ο κλήρος της τρικυμίας είναι το  έκτο του μυθιστόρημα. Έχουν προηγηθεί τα: Και ξαφνικά χιόνισε χρόνια (1995), Σε είδα να ’σαι αόρατος (2000), Δεν υπάρχει ελευθερία μακριά σου (2004), Και με κλειστά μάτια θα βλέπω (2009), Μη μ’ αφήσεις να χαθώ (2013), όλα απο τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Ads

image

Ο κλήρος της τρικυμίας

Ποιος αποφασίζει στη ζωή μας; Εμείς ή όλα είναι γραμμένα στο τυχερό ή άτυχο αστέρι μας; Ο Θόδωρος και η Ιωάννα, δύο τριαντατριάχρονοι, ερωτεύονται με την πρώτη ματιά, αγνοώντας πως «μέσα στης τύχης θα πιαστούν τη μήτρα» κουβαλώντας αμαρτίες γονέων… Αποκαλύπτονται μυστικά που γίνονται δεσμά γι’ αυτούς και τον καρπό του «παράνομου» έρωτά τους. Θα τολμήσουν να πάνε κόντρα στη μοίρα; Ή θα υποταχθούν στην ύβρη που προκάλεσε η πράξη ενός «Οιδίποδα εχθρού», ενός πατέρα που «βίασε» το πεπρωμένο τους όταν γεννιόντουσαν;