Παγκόσµια ανάγνωση διοργανώνει το 14ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Βερολίνου (www.worldwide-reading.com) για την απελευθέρωση και τη δικαίωση του Έντουαρντ Σνόουντεν, τη Δευτέρα 8 Σεπτεµβρίου 2014.

Ads

 
Περισσότεροι από 200 συγγραφείς απ’ όλο τον κόσµο έχουν δηλώσει την υποστήριξη και τη συµµετοχή τους στην ενέργεια αυτή, που ξεκίνησε µε την πρωτοβουλία του Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ Βερολίνου. Τα κείµενα που θα διαβαστούν βασίζονται σε συνεντεύξεις και δηλώσεις του Έντουαρντ Σνόουντεν.
 
Από την Ελλάδα συµµετέχουν οι συγγραφείς: Αµάντα Μιχαλοπούλου και Χάρης Βλαβιανός, οι οποίοι θα διαβάσουν αποσπάσµατα από το «µανιφέστο Σνόουντεν» και από το βιβλίο Φάκελος Σνόουντεν του Λουκ Χάρντινγκ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.
 
Θα ακολουθήσει συζήτηση µε Θέµα: «Εθνική ασφάλεια ή δικαίωµα στη δηµόσια ενηµέρωση; Είναι ο Σνόουντεν προδότης ή πατριώτης;». Θα συμμετάσχουν: Ανδρέας Κατσανιώτης, γενικός γραµµατέας Ενηµέρωσης και Επικοινωνίας, Κωνσταντίνος Μαζαράκης, επίτιµος αρχηγός στόλου,  αντιναύαρχος ε.α., Σάββας Καλεντερίδης, συγγραφέας, εκδότης, ειδικός σε θέµατα διεθνούς πολιτικής, Βασίλης Σωτηρόπουλος, εκπρόσωπος της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια» στην Ελλάδα. Θα παρέμβει ζωντανά µέσω skype ο δηµοσιογράφος της εφηµερίδας Guardian και συγγραφέας του βιβλίου Λουκ Χάρντινγκ.
 
INFO
Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στις 19.00
Σκουφά 64 και Γριβαίων, Τηλ. 210 36 17 461