Ο βραβευμένος με Μπούκερ Βρετανός συγγραφέας Ian McEwan, επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», μια διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018- 22 Απριλίου 2019.

Ads

Την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 12:00 μμ, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα υποδεχθεί τον σπουδαίο Βρετανό συγγραφέα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.

Την ίδια ημέρα στις 19.00, στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Δ. Μητρόπουλος), ο Ian MacEwan θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ο εαυτός: Η λογοτεχνική επινόηση του εαυτού» και θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα Χάρη Βλαβιανό για την τέχνη της μυθοπλασίας και τους τρόπους με τους οποίους ένας μυθιστοριογράφος «επινοεί τον  εαυτό του» κατά τη διαδικασία της συγγραφής του έργου του. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και o Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κος James Bryce.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.

Ads

Την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 19:00, ο Ian MacEwan θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο Public της πλατείας Συντάγματος, για να συναντήσει το κοινό του και να υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Η επίσκεψη του Ian MacEwan στην Ελλάδα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων και των Εκδόσεων Πατάκη, με την υποστήριξη του British Council στην Ελλάδα.

Λίγα λόγια για τον  Ian MacEwan:

Γεννήθηκε το 1948. Έχει γράψει δύο συλλογές διηγηµάτων και δεκατέσσερα µυθιστορήµατα. Το 1987 κέρδισε το Whitbread Award και έξι χρόνια μετά το Prix Femina Étranger για το μυθιστόρημά του «Χαμένο παιδί». Τρία μυθιστορήματά του συμπεριλήφθηκαν στις τελικές υποψηφιότητες για το βραβείο Booker, το οποίο τελικά κέρδισε το 1998 για το «Άµστερνταµ». Το 2008, η βρετανική εφημερίδα The Τimes τον συμπεριέλαβε στην λίστα με τους «Πενήντα σπουδαιότερους Βρετανούς συγγραφείς από το 1945» ενώ η Daily Telegraph τον κατέταξε δέκατο ένατο στον κατάλογο με τους «100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον βρετανικό πολιτισμό». Το τελευταίο του βιβλίο «Καρυδότσουφλο» κυκλοφόρησε στα ελληνικά τον Δεκέμβριο του 17 από τις Εκδόσεις Πατάκη.