Τους σταθμούς και τις δυσκολίες στο μακρύ και επίπονο ταξίδι των προσφύγων, από τις πατρίδες τους μέχρι την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία και την Ουγγαρία, μέσω των οποίων προσπάθησαν να φτάσουν στην κεντρική Ευρώπη, κατέγραψαν 11 φωτορεπόρτερ στο λεύκωμα «The Ιtinerary» («Η Διαδρομή»).

Ads

Το λεύκωμα παρουσιάζεται απόψε, στις 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης».

Το βιβλίο αποτελεί συνέχεια της ομότιτλης έκθεσης φωτογραφίας που διοργάνωσε τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα η Υπηρεσία Ασύλου και η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες στο Παρίσι, το Λονδίνο, το Κέμπριτζ, αλλά και σε πολλές ελληνικές πόλεις.

Όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν στην οργάνωση «Μετάδραση» και την υποστήριξη των δράσεών της για τα ασυνόδευτα ανήλικα που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ads

Οι φωτογραφίες είναι των Μίλος Μπικάνσκι, Αντρέα Μπονέτι, Λουίζας Γκουλιαμάκη, Γιάννη Λιάκος, Δημήτρη Μπούρα, Μενέλαου Μυρίλλα, Νίκου Παλαιολόγου, Αννας Παντελιά, Φώτη Πλέγα, Ορέστη Σεφέρογλου και Γιάννη Κολεσίδη.

image

image

image

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν η Λώρα Παππά, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης και ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος (Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος»), ενώ θα παραβρίσκονται και θα συνομιλήσουν με το κοινό οι 11 δημιουργοί του βιβλίου.