Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τη συγγραφέα Αλκυόνη Παπαδάκη για τη ζωή την τέχνη και την κοινωνία, ανιχνεύοντας τον άνθρωπο-συγγραφέα!

Ads

Από το Νιο Χωριό, κοντά στα Χανιά, όπου γεννήθηκε και το όνειρο της να αλλάξει τον κόσμο ερχόμενη στην Αθήνα, μέχρι τα δεκαεπτά βιβλία, το πιστό αναγνωστικό κοινό και μια ζωή αποτυπωμένη ολόκληρη σε λέξεις και χαρακτήρες… Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή και των ακροατών.

H εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά στο tvxs.gr:

Είσοδος ελεύθερη

Αλκυόνη Παπαδάκη

Η Αλκυόνη Παπαδάκη γεννήθηκε στο Νιο Χωριό, κοντά στα Χανιά. Αφού αποφοίτησε από τη Γαλλική Σχολή, ήρθε στην Αθήνα με το όνειρο να αλλάξει τον κόσμο. Με την εμφάνισή της στη λογοτεχνία κατέκτησε το αναγνωστικό κοινό, το οποίο την ακολουθεί πιστά σε όλη τη συγγραφική πορεία της. Τα έργα της, τα οποία ανήκουν  στη σύγχρονη μυθιστορία και διακρίνονται για την προσωπική, λυρική γραφή της, κυκλοφορούν όλα από τις Εκδόσεις Καλέντη.

Ads

Βιβλία της Αλκυόνης Παπαδάκη είναι:

● Το κόκκινο σπίτι ● Η μπόρα ● Το χρώμα του φεγγαριού ● Σκισμένο ψαθάκι ● Αμάν… αμάν! ● Οι κάργιες ● Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα ● Το τετράδιο της Αλκυόνης ● Βαρκάρισσα της χίμαιρας ● Στον ίσκιο των πουλιών ● Ξεφυλλίζοντας τη σιωπή ● Στο ακρογιάλι της ουτοπίας ● Το ταξίδι που λέγαμε ● Αν ήταν όλα… αλλιώς ● Τι σου είναι η αγάπη τελικά… ● Σ’ ένα γύρισμα της ζωής● Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια

Έχουν γράψει για την Αλκυόνη Παπαδάκη

Η πολυγραφότατη Αλκυόνη είναι το «φιλαράκι του αναγνώστη».
Μικέλα Χαρτουλάρη, Τα Νέα

Η συγγραφέας των μπεστ-σέλερ επιδίδεται σ’ ένα δικό της είδος ποιητικής πεζογραφίας που ξεχειλίζει από γυναικεία ευαισθησία.
Λώρη Κέζα, Το Βήμα

Η ψυχαναλύτρια συγγραφέας: Η συγγραφέας-φαινόμενο από το Νιο Χωριό Χανίων, μια ευγενής και αθόρυβη παρουσία στον εκδοτικό χώρο, έχει ένα απίστευτα μεγάλο και πιστό κοινό που με τα βιβλία της ψυχαγωγείται και ψυχαναλύεται.
Μανώλης Πιμπλής, Τα Νέα

Η Αλκυόνη Παπαδάκη μάς θυμίζει τις έναστρες νύχτες των παιδικών μας χρόνων. Μας ξεναγεί στα χαμένα τοπία της εφηβείας, στους έρωτες και στις αγάπες των άδολων χρόνων, που ζουν μόνο σαν απόηχοι στη ρευστή και τόσο διφορούμενη εποχή μας.
Κώστας Τραχανάς, Μαχητής

Η συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη έχει δώσει αξιόλογα δείγματα σύνθετης γραφής, κείμενα με πλοκή και συγχρόνως ποιητικά. Εκεί που ξεφεύγει από το ρεαλιστικό στοιχείο και την απόδοση της ωμής πραγματικότητας, συναντάς υπέροχες ποιητικές εκτινάξεις, που ξαφνιάζουν και δίνουν άλλη διάσταση στα πράγματα∙ συνήθως μετριάζουν την τραγικότητα της πραγματικότητας, που ζουν οι ήρωες μέσα από τη δική της αισθαντικότητα.
Ελένη Χωρεάνθη, Ριζοσπάστης

Η Αλκυόνη Παπαδάκη είναι η ήρεμη δύναμη στο χώρο της λογοτεχνίας. […] Όσοι την έχουν γνωρίσει γοητεύονται από την απλότητα και τη γλυκύτητά της. Όσοι την έχουν διαβάσει μένουν πεισματικά πιστοί στα μυθιστορήματά της. […] Είναι σίγουρα ένα φαινόμενο στο χώρο της σύγχρονης πεζογραφίας και βαδίζει σταθερά και αταλάντευτα στο δρόμο που χάραξε.
Ραλλού Κορφιάτη, PublicLife

Στις «ΣΥΝΤΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ» που θα φιλοξενούνται κάθε δεύτερη Τετάρτη στο CAFÉ του ΙΑΝΟΥ, ο Νίκος Θρασυβούλου θα συνομιλεί με Έλληνες συγγραφείς για το έργο τους και τη ζωή τους και μαζί θα σχολιάζουν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας ανιχνεύοντας και αναδεικνύοντας τον άνθρωπο-συγγραφέα.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει τις ερωτήσεις του στον κάθε καλεσμένο, έως και 3 μέρες πριν από την κάθε εκδήλωση στην ειδική πλατφόρμα επικοινωνίας της εκδήλωσης ή στο email: [email protected] και όλες θα αναμεταδίδονται ζωντανά από το ianos.gr