Το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε όλους τους μικρούς αγγέλους που γνωρίσαμε μέσα από αυτή την περιπέτεια και έχασαν την μάχη με τον καρκίνο, αλλά και σε όλους τους μικρούς ήρωες που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για να κερδίσουν το αυτονόητο για όλους εμάς: Το δικαίωμά στην ζωή» η Μαρίζα Σουμπασάκη, αφηγείται στην Κρυσταλία Πατούλη και το tvxs, την εμπειρία της συγγραφής του αυτοβιογραφικού βιβλίου “Γεννημένη νικήτρια” που έγραψαν με την κόρη της Τζωρτζίνα Ξένου, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Ads

«Το βιβλίο Γεννημένη νικήτρια  είναι η πραγματική ιστορία της κόρης μου Τζωρτζίνας, όπως την ζήσαμε πριν από τριάμισι χρόνια, στα εντεκάμισί της χρόνια.

Μέχρι τότε ήταν μία επιτυχημένη αθλήτρια στον χώρο του Καράτε, με μεγάλες επιτυχίες εντός και εκτός Ελλάδος. Ξαφνικά ο καρκίνος χτύπησε την πόρτα της, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην ζωή μας και κλονίζοντας τις ισορροπίες μας.

Αποτελεί μία απόλυτα ειλικρινής μαρτυρία,  για όσα ζήσαμε, φοβηθήκαμε, πολεμήσαμε και κατακτήσαμε.

Ads

Στις σελίδες του ξετυλίγονται όλα τα γεγονότα που βιώσαμε η κάθε μια από την πλευρά της. 

Ο τρόπος που το αντιμετωπίσαμε και πως συνεχίστηκε η ζωή μας μετά από αυτή την εμπειρία.

Η δύναμη που αντλούσε η Τζωρτζίνα μέσα από την μεγάλη της αγάπη για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα  μέσα από το Καράτε και την φιλοσοφία του.

Η βοήθεια που πήρε μέσα  από τα αγαπημένα της πρόσωπα, τους φίλους και την οικογένειά της, καθώς και από τα παιδιά που περνούσαν το ίδιο, πρόσωπα που δέθηκε, αγάπησε και που σημάδεψαν την ζωή της. Όπως και σημάδια που έμειναν ανεξίτηλα στην μνήμη της από τις απώλειες πολλών από αυτούς.

Η δύναμη που βρήκε να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να παλέψει να διεκδικήσει όλα όσα κατείχε και πριν, ο αγώνας της με πείσμα και θέληση μέχρι να δικαιωθεί.

Οι επιτυχίες που κατάφερε να επαναλάβει στον ίδιο βαθμό με παλιά. Eπιτυχίες που δεν πετυχαίνονται εύκολα  από οποιονδήποτε, πόσο μάλλον από κάποια που ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο, πάλεψε για να κερδίσει πίσω την ζωή της, πόνεσε, καθηλώθηκε για μήνες σε ένα κρεββάτι, αγωνίστηκε, τυραννίστηκε…

Πανελλήνιες και διεθνής χρυσές νίκες που έκαναν την περιπέτεια αυτή να μοιάζει μικρή και ασήμαντη σα να μην είχε συμβεί ποτέ και την οδήγησαν στην βράβευσή της ως Γυναίκα της χρονιάς.

image

Όλα όσα διδαχτήκαμε τα οποία θελήσαμε να  μοιραστούμε με τους συνανθρώπους μας, για να πιστέψουν κι αυτοί  πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα αν το θελήσουμε πραγματικά. Πως, οι δυνάμεις που έχουμε μέσα μας είναι απεριόριστες και μπορούμε να τις βρίσκουμε και να παλεύουμε ενάντια στην κάθε δυσκολία.

Μπορούμε  να είμαστε  οδηγοί στο ταξίδι της ζωής μας, κι όχι απλοί θεατές. Μπορούμε να αγωνιζόμαστε και να απολαμβάνουμε τη νίκη…

Μπορούμε να ανακαλύπτουμε τα θετικά από την κάθε εμπειρία και να φυλάμε την πολύτιμη γνώση μέσα μας.

Και η απόδειξη είναι το ίδιο το μικρό αυτό κορίτσι που δυναμώνει μέσα από την γνώση αυτής της εμπειρίας και μεταμορφώνεται σε μία ώριμη αλλά και σοφή κοπέλα που βρίσκει  τον τρόπο όσο και την δύναμη να πολεμήσει τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της ζωής για να πετύχει τον στόχο της!

Η Τζωρτζίνα χωρίς να το καταλαβαίνει εμπνέει πλέον σε όλους πόσο σημαντικό δώρο είναι αυτό της ζωής, επισημαίνοντας ότι δεν είναι κάτι δεδομένο, ότι κάποιοι άλλοι παλεύουν γι αυτήν!

Εμπνέει το πως να εκτιμάμε την κάθε στιγμή σα να είναι η τελευταία μας…

Αφορμή για την ύπαρξη  του βιβλίου στάθηκε ο παιδοκαρδιολόγος της Τζωρτζίνας κ. Σπύρος Ράμμος ο οποίος την προέτρεψε να  γράψει την περιπέτειά της για να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους που περνούν παρόμοια κατάσταση να την αντιμετωπίσουν το ίδιο αποτελεσματικά μ’ εκείνην.  
Η ιδέα του μας άγγιξε πολύ γιατί όσοι κατάφερναν να βγουν νικητές  από αυτή την αρρώστια ήταν εκείνοι που έδιναν δύναμη και σ’ εμάς όταν αγωνιζόμασταν.

Έτσι σιγά σιγά με την βοήθεια των αναμνήσεων και του  ημερολογίου που κρατούσε η Τζωρτζίνα,  ξεκίνησε να γράφει…

Στην συνέχεια εγώ, ως μητέρα, συμπλήρωνα τα δικά μου βιώματα και συναισθήματα από την πλευρά του γονιού.

Όταν τελειώσαμε την συγγραφή, έχοντας μάθει η μία τα πάντα για τα συναισθήματα της άλλης και συζητώντας την εμπειρία μας είχαμε  και οι δύο την αίσθηση ότι μπορούμε να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να προχωρήσουμε μπροστά.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε όλους τους μικρούς αγγέλους που γνωρίσαμε μέσα από αυτή την περιπέτεια και έχασαν την μάχη με τον καρκίνο, αλλά και σε όλους τους μικρούς ήρωες που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για να κερδίσουν το αυτονόητο για όλους εμάς: Το δικαίωμά στην ζωή.»

image