Το Λεξικοπωλείο της οδού Στασίνου 13, στην Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, σας προσκαλεί σε μία μοναδική βραδιά, με μία θεματική που ξεφεύγει από τα τετριμμένα και που το γυναικείο φύλο πρωταγωνιστεί.

Ads

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 7μμ., εκδήλωση στο Λεξικοπωλείο, με τίτλο «Φύλο & Στερεότυπα στην Αστυνομική Λογοτεχνία» και τρεις εξαιρετικές γυναίκες-αντιπροσώπους του ύφους και της συγγραφής: Μιράντα Βατικιώτη,  Ευτυχία Γιαννάκη και Χίλντα Παπαδημητρίου. Συντονίζει ο Κώστας Καλφόπουλος.

Οι συντελεστές θα κουβεντιάζουν για ζητήματα φύλου και την αναπαραγωγή στερεοτύπων στην αστυνομική λογοτεχνία. Η γυναίκα ως θύμα, θύτρια και ερευνήτρια, και οι διαφορές της από το αντρικό στερεότυπο, καθώς και για ζητήματα και αναπαραστάσει πολλαπλών σεξουαλικών ταυτοτήτων, η χρήση του γυναικείου σώματος και η οπτικοποίηση της βίας στην αστυνομική αφήγηση, είναι ορισμένα από τα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν.

image

Ads

image

Επιπλέον, οι ομιλητές θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν και να μεταφέρουν τόσο τις ιδέες τους, όσο και την εμπειρία τους γράφοντας και διαβάζοντας αστυνομική λογοτεχνία, πάντοτε σε σχέση με τα παραπάνω ζητήματα, αλλά και με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται του φύλου και των στερεοτύπων στο εν λόγω συγγραφικό ύφος.