Οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» παρουσιάζουν το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Θάνου Δραγούμη, λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Θοδωρή Παπαθεοδώρου, με τίτλο «Εντιμότατα Λαμόγια».

Ads

Με το ψευδώνυµο Θάνος Δραγούμης ο συγγραφέας έχει εκδώσει τα αστυνοµικά µυθιστορήµατα Σφαγείο Σαλονίκης (2011) και Μαύρη αυγή (2013).

Θεσσαλονίκη, 1998
Ο δημοσιογράφος Χρήστος Καρατζάς ξυλοφορτώνεται μέχρι θανάτου κι αιμορραγεί ακατάσχετα από την κομμένη μύτη του για να μην τη χώνει εκεί που δεν πρέπει.

Αθήνα, 2010
Ο ειδικός εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παύλος Ηλιάδης εξαφανίζεται από προσώπου γης ύστερα από ένα δείπνο μεταξύ εντιμότατων κυρίων: πολιτικών, δημοσιογράφων, πληρωμένων μπράβων και ρώσων επενδυτών. Έπεσε θύμα απαγωγής; Δολοφονήθηκε; Ή μήπως η αλήθεια είναι πολύ χειρότερη;

Ads

Ο δικηγόρος Μίλτος Μαρνέρης προσπαθεί ν’ ανακαλύψει τα ίχνη του φίλου του μπαίνοντας σ’ έναν δρόμο χωρίς επιστροφή, σπαρμένο με κομμένες κάννες, κομμένα δάχτυλα και κομμένα λαρύγγια. Μοναδική του σύμμαχος η χυμώδης τηλεοπτική περσόνα και ερωμένη του υφυπουργού Οικονομικών Έλλη Καμπάνη που αλλάζει στρατόπεδο εν μαιά νυκτί με ένα και μόνο στόχο: ν’ αποδείξει πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται καυτό, σαν την ίδια.

* Το βιβλίο περιέχει QR CODE με δώρο την αστυνομική νουβέλα του Βαθιά λαρύγγια.

image

Έγραψαν για τα αστυνομικά μυθιστορήματα του Θάνου Δραγούμη

Η ευρηματική πλοκή του Θάνου Δραγούμη, η ξέφρενη δράση και η απολαυστική  αφήγηση δημιουργούν ένα άρτιο αποτέλεσμα…
Φίλιππος Φιλίππου, ΤΟ ΒΗΜΑ

Ένα γράψιμο που ο Ταραντίνο μπορεί και να το έκανε ταινία, καθώς η βία, ο κυνισμός και οι θανατερές ατάκες πέφτουν σύννεφο…
Στέφανος Τσιτσόπουλος, Athens Voice

Άρτια δομή, γρήγορη πλοκή, λόγος που ρέει, ανατροπές και κορυφώσεις που κρατούν την ανάσα του αναγνώστη…
Δήμητρα Ρουμπούλα, Έθνος