Η ζωή μιας νέας γυναίκας στην Αθήνα του σήμερα. Η αναζήτηση του έρωτα, η οικονομική κρίση και οι ανασφάλειες. Η αιώνια αγωνία μιας επίδοξου συγγραφέα. Τρεις ιστορίες μπροστά της, έτοιμες να αποτυπωθούν και εκείνη να αναρωτιέται, «και τώρα τι γράφουν;». 

Ads

Μια συνάντηση σε ένα μπαρ δίνει τη λύση σε όλα, μα σε όλα… και την κάνει να πει ότι, μήπως τελικά, όλα είναι καρμικά και συμπαντικά συνάμα; Το μυθιστόρημα της Ελπίδας Στρατηγάκη «Ένα σκούντημα χρειαζόταν», αποτελεί μια τρυφερή ματιά για τις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις που το μόνο που χρειάζονται είναι… ένα σκούντημα.

Η Ελπίδα Στρατηγάκη γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Θεωρεί ότι είναι τυχερή που γεννήθηκε σε μια χώρα όπου ο ουρανός και η θάλασσα κρατούν το δικό τους γαλάζιο μέχρι να συναντηθούν. «Παραμυθιάζεται» ότι το Αττικό φως είναι το ίδιο εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια. Αγαπάει τα ζώα, το διάβασμα, τη μουσική, τον κινηματογράφο, το θέατρο, τα ταξίδια και το να βρίσκεται με φίλους να τα πίνουν και να τα λένε.

Tην Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, 20.30 μ.μ., Cabaret Voltaire (Μαραθώνος 30 Μεταξουργείο παρουσιάζεται το μυθιστόρημα «Ένα σκούντημα χρειαζόταν» της Ελπίδας Στρατηγάκη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ποιήτρια Μαρία Στρίγκου και ο σκηνοθέτης – συγγραφέας – ηθοποιός Φίλιππος Φραγκούλης. 

Ads

image

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Χαριτωμένη Γκουράσα, Κατερίνα Λούρη και Φίλιππος Φραγκούλης. Στο τραγούδι θα είναι οι Νώε Ζαφειρίδης, Ιφιγένεια Ιωάννου και Αντιγόνη Μπούνα.

image

Μιλήστε μας για το τελευταίο σας βιβλίο…

Θα έλεγα ότι αυτό που χαρακτηρίζει το Ένα σκούντημα χρειαζόταν είναι ότι αποτελεί κάτι σύγχρονο και αληθινό. Σημερινά αδιέξοδα, σημερινές σχέσεις χωρίς επαφή, άτομα κατά βάση μοναχικά που ψάχνουν τη λύση.

Πώς αναζητάτε την έμπνευση μες στα χρόνια της κρίσης;

Ε, δεν θέλει και πολύ, μόνο ζώντας τη ζοφερή καθημερινότητα με όλα όσα φέρνει, έχεις την έμπνευση, σαφώς όχι ευχάριστη.

Ποια είναι η σχέση σας με τη λογοτεχνία;

Η σχέση μου με τη λογοτεχνία είναι αγαπησιάρικη και αιώνια. Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν κόσμο χωρίς βιβλία. Ιδιαίτερα τα λογοτεχνικά είναι η ψυχολογική μας ευστάθεια όσο και αν ακούγεται υπερβολικό.

Μπορεί ένα καλό βιβλίο να «σώσει» την ψυχή μας;

Αν μπορεί να σωθεί η ψυχή μας, μόνο ένα βιβλίο, ίσως και ένα τραγούδι, μπορούν να το κάνουν.

Τα επόμενα σχέδιά σας;

Ήδη έχει ξεκινήσει η διεργασία του νου για το επόμενο μυθιστόρημα, όμως υπάρχουν και άλλα σχέδια όπως θεατρικά που είναι να ανέβουν στη σκηνή και είμαστε στις κουβέντες. Θα δείξει…