Το TVXS.gr σε συνεργασία με τον ΙΑΝΟ σας παρουσιάζει τα δέκα καλύτερα παιδικά βιβλία για τις διακοπές.

Ads

Μέσα από αυτά τα βιβλία, τα παιδιά θα ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού και της ποίησης, θα ακονίσουν το μυαλό τους και θα αναπτύξουν τη λογική σκέψη, την παρατηρητικότητα, την ικανότητα συγκέντρωσης και όχι μόνο, λύνοντας σπαζοκεφαλιές, γρίφους και κάθε λογής πνευματικά παιχνίδια.

Magali Le Huche • Ο Ρένος και η τζαζ (Εκδόσεις Πατάκη)

Η Νέα Ορλεάνη είναι η πόλη της τζαζ. Ο Ρένος βγάζει το σαξόφωνό του κι ετοιμάζεται να γνωρίσει καινούριους φίλους.

Ads

image


Γεώργιος & Γιάννης Καραγιάννης • Φανταστικές Καλοκαιρινές Διακοπές για την Προσχολική Ηλικία (Εκδόσεις Πατάκης)

Οι Φανταστικές Καλοκαιρινές Διακοπές είναι μια πρωτότυπη σειρά βιβλίων με ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες.

image


Ελισάβετ Σιόλου • Το Χρονικό της Γκόλεντορ: Ο Μαγικός Κήπος (Εκδόσεις Θερμαϊκός)

Πέντε παιδιά που μεγαλώνουν σ’ ένα ορφανοτροφείο, ο Άρης, η Θάλεια, ο Παύλος, η Ρέα κι ο Ηρακλής, βλέπουν ξαφνικά τη μίζερη ζωή τους να αλλάζει απ’ τη μια στιγμή στην άλλη, εξαιτίας ενός εντελώς τυχαίου γεγονότος. Μεταφέρονται στη χώρα της Γκόλεντορ, όπου μαθαίνουν ότι είναι ο τόπος που γεννήθηκαν. Εκεί, βρίσκουν καινούργιους φίλους, πρόθυμους να τους βοηθήσουν, αλλά έρχονται κι αντιμέτωποι με θανάσιμους κινδύνους που καραδοκούν. Μέσα από συναρπαστικές περιπέτειες η φιλία τους γίνεται πιο δυνατή κι ανακαλύπτουν όχι μόνο την αληθινή τους καταγωγή, αλλά και πράγματα σημαντικά για τον ίδιο τους τον εαυτό και τις δυνατότητές τους. Θα συνειδητοποιήσουν με τον καιρό ότι η χώρα της Γκόλεντορ με τα μυθικά και μαγικά της πλάσματα, άλλα σαγηνευτικά κι άλλα τρομακτικά κι επικίνδυνα, τους χρειάζεται κι αυτή όσο τη χρειάζονται και οι ίδιοι.

image


Γεώργιος & Γιάννης Καραγιάννης • Φανταστικές Καλοκαιρινές Διακοπές για το Νηπιαγωγείο (Εκδόσεις Πατάκης)

Ευχάριστες δραστηριότητες και παιχνίδια που στηρίζονται στο σχολικό πρόγραμμα και βοηθούν στην επανάληψή του. Ήδη κυκλοφορούν τα αντίστοιχα βιβλία για τις τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού.

image

Νίκος Χατζόπουλος, Γκότση Γιώτα & Σταυρούλα Κυρίτση • Καλό Καλοκαίρι Α’ Δημοτικού (Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική)

image

Νίκος Χατζόπουλος, Γκότση Γιώτα & Σταυρούλα Κυρίτση • Καλό Καλοκαίρι Β’ Δημοτικού (Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική)

image


Μαρία Γονιδάκη • Διακοπές με την Άννα και την Έλσα – Για παιδιά που τελείωσαν την Γ΄ Δημοτικού (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Στο βιβλίο Διακοπές µε την Άννα και την Έλσα – Για παιδιά που τελείωσαν την Γ΄Δηµοτικού περιλαµβάνονται εξελικτικά δοµηµένες δραστηριότητες, µε τις οποίες τα παιδιά επαναλαµβάνουν µε µεθοδικό τρόπο τη σχολική ύλη που διδάχτηκαν στην Γ΄ ∆ηµοτικού (Γλώσσα, Μαθηµατικά, Μελέτη Περιβάλλοντος, Ιστορία). Τα βιβλία της σειράς Διακοπές δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους με παιγνιώδεις δραστηριότητες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης και την καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους. Η παιγνιώδης μορφή των δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με τη ζωντανή και οικεία στα παιδιά εικονογράφηση από τον συναρπαστικό κόσμο της Disney δημιουργούν το κατάλληλο μαθησιακό πλαίσιο στο οποίο η επαφή με τη γνώση έρχεται αβίαστα και ευχάριστα.

image

Εύη Παπαντωνίου & Ελένη Τσολκίδου • Καλοκαιρινά παιχνίδια (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Το παιδί ετοιμάζεται για την επόμενη τάξη διασκεδάζοντας. Κολλάει, χρωματίζει, κόβει, παρατηρεί, παίζει με αριθμούς, λέξεις, παζλ, λαβύρινθους. Η ύλη του βιβλίου ακολουθεί το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών. Περιλαμβάνουν ασκήσεις παρατηρητικότητας, λεξιλογίου, μαθηματικών υπολογισμών, γραμματικής. Το βιβλίο έχει ζωντανή και χαρούμενη εικονογράφηση και περιλαμβάνει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Το παιδί ρίχνει το ζάρι και ανάλογα με τον αριθμό ακολουθεί τις οδηγίες, ζωγραφίζει, ανατρέχει στις σελίδες του βιβλίου, κολλάει αυτοκόλλητα και λύνει τις ασκήσεις. Το βιβλίο έχει γραφτεί από έμπειρες δασκάλες που διδάσκουν παιδιά Δημοτικού στη δημόσια εκπαίδευση.

image

Έλεν Μπέιλι • Βιβλίο διακοπών μόνο για κορίτσια (Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ)

image

Γκάι Κάμπελ • Βιβλίο διακοπών μόνο για αγόρια (Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ)

Θέλεις να περάσεις απίθανες διακοπές; Άνοιξε αυτό το βιβλίο και θα ανακαλύψεις δραστηριότητες, παιχνίδια και ερωτήσεις για αξέχαστες και διασκεδαστικές διακοπές. Παίξε! Απάντησε! Λύσε! Ζωγράφισε! Ταξίδεψε!

image