Οι εκδόσεις Αιώρα παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Ιταλού συγγραφέα Μαρτσέλο Σιμόνι «Ο έμπορος των καταραμένων βιβλίων», ένα μεσαιωνικό θρίλερ με διεθνής επιτυχία που έχει γίνει ήδη best seller. Στην Ιταλία έχουν πουληθεί πάνω από 200.000 αντίτυπα. 

Ads

 
“Ο έμπορος των καταραμένων βιβλίων” είναι ένα γοητευτικό μείγμα ιστορίας ταξιδιωτικής αφήγησης και καταιγιστικής περιπέτειας που καθηλώνει. Με εφόδια τη φαντασία αλλά και την ιστορική τεκμηρίωση, ο συγγραφέας αναδεικνύεται σε έναν δεινό αφηγητή, που ανασυνθέτει το Μεσαίωνα αφομοιώνοντας στοιχεία φιλοσοφίας, μαθηματικών, αστρονομίας και μετουσιώνοντάς τα όλα σε ένα σύγχρονο μυθιστόρημα.
 
Το μυθιστόρημα, πλούσιο σε δράση, κινείται από την ατμοσφαιρική περιγραφή ενός πορνείου πολυτελείας της Βενετίας έως την παρουσίαση του εργαστηρίου ενός αλχημιστή, και από τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ενός μεσαιωνικού βασανιστηρίου έως την περιγραφή της ιστορικής πολιορκίας της Τουλούζης.
 
Υπόθεση: Ο Ιγνάθιο του Τολέδου, έμπορος απόκρυφων βιβλίων και ιερών λειψάνων, αναλαμβάνει για λογαριασμό ενός Βενετσιάνου αριστοκράτη ν’ ανακαλύψει τα ίχνη του Uter Ventorum (Ο ασκός των ανέμων), ενός εξαιρετικά σπάνιου βιβλίου, που κρύβει το υπέρτατο μυστικό των αρχαίων μάγων. Προσπαθώντας να λύσει τους περίπλοκους γρίφους που προστατεύουν το μυθικό χειρόγραφο, θα περιπλανηθεί από την Ιταλία στη Γαλλία και από κει στην Ισπανία, ενώ δολοπλοκίες και τελετουργικά εγκλήματα τον κατατρέχουν σε κάθε του βήμα. Για να καταφέρει όμως να βρει τη λύση του αινίγματος πριν τον προφτάσουν οι εκτελεστές της Σάντα Βέμε, ενός μυστικού δικαστηρίου που έχει απλώσει τα δίχτυα του παντού, θα πρέπει πρώτα να έρθει αντιμέτωπος με το δικό του, καλά κρυμμένο μυστικό.

 
Ο συγγραφέας
 
Ο Μαρτσέλο Σιμόνι γεννήθηκε στο Κομάκιο της Ιταλίας το 1975. Σπούδασε φιλολογία, εργάστηκε ως αρχαιολόγος και τώρα απασχολείται ως βιβλιοθηκονόμος. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στο λογοτεχνικό περιοδικό Writers Magazine Italia κι έχει γράψει αρκετά ιστορικά δοκίμια. Ο Έμπορος των καταραμένων βιβλίων, το πρώτο του μυθιστόρημα, κυκλοφόρησε αρχικά στην Ισπανία (2010) με μεγάλη επιτυχία, ύστερα στην Ιταλία, όπου έγινε πρωτοφανές best seller και ήδη συνεχίζει την πορεία του σε δέκα ακόμη χώρες.