Διαθέτοντας έως 58 χιλιόμετρα ηλεκτρική αυτονομία (με μηδενικές εκπομπές ρύπων), εκπέμποντας μόλις 30 g/km CO2 και καταναλώνοντας 1,3 lit./100 km (στον τυποποιημένο κύκλο δοκιμών WLTP), αλλά και άφθονη ισχύ – 300 ίππους – συνδυασμένη και τετρακίνηση, το DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 Plug-In Hybrid έρχεται να διεκδικήσει μια θέση στην κορυφή της κατηγορίας C-SUV – και είναι μάλιστα διαθέσιμο και στην Ελλάδα.

Ads

To DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις νόρμες περί εκπομπών ρύπων που θα ισχύσουν τα επόμενα χρόνια. Η νέας γενιάς «επαναφορτιζόμενη» υβριδική τεχνολογία E-TENSE 4×4 περιλαμβάνει στη συγκεκριμένη περίπτωση δύο ηλεκτροκινητήρες 80 kW (εμπρός/πίσω), έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης 200 hp και μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,2 kW.

Το όλο σύστημα αποδίδει συνδυαστικά 300 hp, με μέγιστη ροπή τα 520 Nm, που συνδυάζονται με τετρακίνηση και ένα drive-by-wire αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (ΕΑΤ8). To DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 επιτυγχάνει μέση αυτονομία της τάξεως των 58 χλμ. (μέτρηση WLTP) σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών, δηλαδή κινούμενο αποκλειστικά με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, καλύπτοντας, θεωρητικά τουλάχιστον, τις καθημερινές ανάγκες αστικής μετακίνησης για έναν μέσο οδηγό, με μία φόρτιση (που ολοκληρώνεται σε 1 ώρα και 45 λεπτά με τη χρήση wall box 7,4kW) ενώ εκπέμπει μόλις 31 g/km CO2 σε υβριδική χρήση με μέση κατανάλωση 1,3 lit./km (με πλήρη αξιοποίηση της ηλεκτροκίνησης φυσικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν επηρεάζει ούτε τους χώρους στο εσωτερικό της καμπίνας, ούτε και τον χώρο αποσκευών.

E-TENSE remote control
To DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 Plug-In Hybrid, προσφέρεται με υπηρεσίες τηλεματικής, χωρίς καμία απολύτως χρέωση και εφ’ όρου ζωής, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να ελέγχουν και να διαχειρίζονται εξ’ αποστάσεως το αυτοκίνητό τους. Πιο συγκεκριμένα, με την υπηρεσία E-TENSE Remote Control, η οποία προσφέρεται μέσω της εφαρμογής MyDS, ο κάτοχος έχει πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία φόρτισης του αυτοκινήτου του: το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, την αυτονομία και το χρόνο που χρειάζεται έως ότου το DS 7 CROSSBACK E-Tense 4×4 Plug-In Hybrid φορτιστεί πλήρως.

Ads

Παράλληλα μπορεί να ρυθμίσει την επιθυμητή θερμοκρασία στο εσωτερικό της καμπίνας κατά τη διάρκεια της φόρτισής του (λαμβάνοντας ενέργεια από την πηγή και όχι από την μπαταρία, ώστε να μην επηρεαστεί η αυτονομία) ή να προγραμματίσει τη φόρτιση στο σπίτι του, ώστε να επωφεληθεί από τα χαμηλότερα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Οι ίδιες δυνατότητες παρέχονται μέσω της οθόνης του αυτοκινήτου.

Εκδόσεις – Τιμές
Το Plug-in Υβριδικό DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4, διατίθεται σε 3 εκδόσεις: Be Chic, So Chic & Performance Line, με πλούσιο εξοπλισμό σε όλες τις περιπτώσεις.
Οι ανώτατες προτεινόμενες λιανικές τιμές διαμορφώνονται ως εξής: 
DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 Be Chic: 53.890€
DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 So Chic: 54.890€
DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 Performance Line: 55.650€
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Βασικές Τιμές Προ Φόρων και των 3 εκδόσεων απαλλάσσονται από τον φόρο εταιρικής χρήσης.