Ένα πρωτότυπο, με προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης που προορίζεται για πραγματική χρήση από το 2020, παρουσίασε στους δρόμους του Τόκιο η Nissan.
 
Συγκεκριμένα, η Nissan πραγματοποίησε δοκιμές της τεχνολογίας της επόμενης γενιάς του ProPILOT, σε ένα ειδικά τροποποιημένο INFINITI Q50. Η τεχνολογία ProPILOT  επιτρέπει στο όχημα να λειτουργεί αυτόνομα σε αστικούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους, από την στιγμή που ο οδηγός επιλέξει έναν προορισμό, χρησιμοποιώντας το σύστημα πλοήγησης, μέχρι την άφιξή του.

Η τεχνητή νοημοσύνη του πρωτότυπου χρησιμοποιεί δεδομένα από 12 ραντάρ υπερήχων, 12 κάμερες, ραντάρ κυμάτων των εννέα χιλιοστών, έξι σαρωτές λέιζερ, καθώς και από ένα χάρτη υψηλής ανάλυσης για την επεξεργασία σύνθετων σεναρίων σε πραγματικό χρόνο, αλλά και για την ομαλή πλοήγηση στα «δύσκολα σημεία» της πόλης (π.χ. διασταυρώσεις). 

Αυτές οι αναβαθμίσεις του υλικού, μαζί με τις βελτιώσεις του λογισμικού, εξασφαλίζουν την ομαλή μετάβαση στον προορισμό, ακόμα και όταν το όχημα συναντά εμπόδια στο δρόμο, δίνοντας - σύμφωνα με τους Ιάπωνες - μια αίσθηση οδήγησης που μοιάζει με αυτή του ανθρώπου, απαλλάσσοντας τους επιβάτες από το ανάλογο στρες.

Η συγκεκριμένη επίδειξη ακολουθεί το πρόσφατο λανσάρισμα του νέου Nissan LEAF, του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου μηδενικών εκπομπών που διαθέτει την τεχνολογία ProPILOT. Τα μοντέλα της Nissan που προβλέπεται να διαθέτουν το ProPILOT, περιλαμβάνουν τα Serena, X-Trail και Qashqai (από το 2018).