Στα τέλη του 2017 αναμένεται το λανσάρισμα στην αγορά του εντελώς νέου για τη Mercedes μοντέλου που ακούει στο όνομα X-Class και που παρουσιάστηκε χθες με τη μορφή concept car στη Στοκχόλμη. Γράφει ο Νίκος Λουπάκης

Ads

Το Concept X-CLASS δεν αφήνει αμφιβολίες σχετικά με τις off-road δυνατότητες του μοντέλου παραγωγής, παρά το γεγονός ότι προτείνεται σε δύο παραλλαγές μία πιο «ασφάλτινη» (το λευκό αυτοκίνητο) και μία πιο «χωμάτινη» (προσέξτε το προφίλ των ελαστικών και στις δύο περιπτώσεις. Το κορυφαίο μοντέλο θα διαθέτει V6 diesel και σύστημα συνεχούς μετάδοσης της κίνησης στους 4 τροχούς – 4MATIC. Το ωφέλιμο φορτίο θα φτάνει τα 1100 κιλά, ενώ το φορτίο ρυμούλκησης τους 3,5 τόνους.

image

image

Ads

image

Με το pick up αυτό, η Mercedes-Benz Vans θα διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της με μια τέταρτη σειρά μοντέλων και θα γίνει ταυτόχρονα ο πρώτος κατασκευαστής premium οχημάτων που μπαίνει στον πολλά, από εμπορική άποψη, υποσχόμενο χώρο του pick up μεσαίου μεγέθους. Ευρώπη, Αυστραλία, Νότιος Αφρική και Λατινική Αμερική είναι οι βασικές αγορές στις οποίες απευθύνεται το μοντέλο αυτό.

Σημειώστε ότι η X-Class θα είναι προϊόν συμπαραγωγής με τη Renault-Nissan Alliance και θα κατασκευάζεται σε Ισπανία και Αργεντινή.

image

image