Η έναρξη λήψης παραγγελιών για την X-Class, το αυτοκίνητο με το οποίο η Mercedes-Benz θα κάνει τα πρώτα της βήματα στη δημοφιλή κατηγορία των pickup, είναι γεγονός. Τιμή εκκίνησης για την ελληνική αγορά τα €35.028  (συμπερ. ΦΠΑ & ΕTΤ).

Ads

Διαθέσιμη είναι πλέον και στην Ελλάδα η νέα Mercedes-Benz X-Class, καθώς το επίσημο λανσάρισμά του μοντέλου έχει προγραμματιστεί για τις 11 Νοεμβρίου.

Τι ακριβώς είναι και τι προσφέρει, όμως, η νέα X-Class; Κατ’ αρχάς ότι προσφέρουν τα οχήματα της κατηγορίας – στη συντριπτική πλειοψηφία τους διπλοκάμπινα – δηλαδή στιβαρή κατασκευή, δυνατότητα μεταφοράς φορτίου και αξιόλογες off-road δυνατότητες, συνδυασμένα στην περίπτωση της Mercedes, με μοντέρνα σχεδίαση, άνεση και τη δέουσα πολυτέλεια.

Πρόκειται για ένα pickup που θα επιχειρήσει να μπει δυναμικά στην κατηγορία, με τρεις διαφορετικές γραμμές σχεδίασης και εξοπλισμού, διάφορες εκδόσεις συστημάτων μετάδοσης κίνησης, πλούσια ποικιλία υλικών και χρωμάτων και εκτενή γκάμα αξεσουάρ της Mercedes-Benz, τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα περαιτέρω εξατομίκευσης. Με αυτόν τον τρόπο, η X-Class θα είναι σε θέση να παίξει πολλούς ρόλους, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη του να πραγματοποιεί από τη μια τις εκτός δρόμου αναζητήσεις του και από την άλλη τις καθημερινές του μετακινήσεις, με ή χωρίς την οικογένειά του.

Ads

Αρχικά, η X-Class θα διατίθεται με δύο τετρακύλινδρους diesel. Πρόκειται για τον υψηλής ροπής πετρελαιοκινητήρα common-rail (άμεσου ψεκασμού) με κυβισμό 2,3 λίτρων που θα διατίθεται σε δύο επίπεδα ισχύος. Στην έκδοση X 220 d με απλό στροβιλοσυμπιεστή, αποδίδει 120 kW/163 hp ενώ στην έκδοση X 250 d με διπλό στροβιλοσυμπιεστή φτάνει η ισχύς φτάνει τα 140 kW/190 hp.

Και τα δύο πετρελαιοκίνητα μοντέλα διατίθενται με σύστημα κίνησης στους πίσω τροχούς ή με σύστημα επιλογής τετρακίνησης. Η ισχύς μεταδίδεται μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων. Κατ’ επιλογήν διατίθεται ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων στα μοντέλα X 250 d και X 250 d 4MATIC με κινητήρα 140 kW/190 hp.

Από τα μέσα του 2018 θα διατίθεται και η έκδοση X 350 d 4MATIC με πετρελαιοκινητήρα V6 ισχύος 190 kW/258 hp και μέγιστη ροπή 550 Nm. Το κορυφαίο αυτό μοντέλο της X-Class θα περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC και το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS με χειριστήρια αλλαγής στο τιμόνι και λειτουργία ECO start/stop.

Σημειώστε ότι η X-Class θα διαθέτει ένα πλήθος ηλεκτρονικών βοηθημάτων ενεργητικής ασφάλειας, ενώ θα είναι επίσης και το πρώτο μεσαίου μεγέθους pickup που διαθέτει ηλεκτρονική μονάδα επικοινωνίας με ενσωματωμένη κάρτα SIM. Έτσι, μπορεί κανείς να αξιοποιεί τις εκτενείς υπηρεσίες Mercedes me connect, και να έχει πρόσβαση στο όχημα μέσω smartphone.

Συνεπώς, οι ιδιοκτήτες της X-Class σε 21 ευρωπαϊκές αγορές μπορούν, για παράδειγμα, να ενημερώνονται για τη θέση της X-Class όταν είναι σταθμευμένη. Άλλες υπηρεσίες Mercedes me connect περιλαμβάνουν την κλήση έκτακτης ανάγκης Mercedes-Benz και τις βασικές υπηρεσίες Διαχείριση Οδικής Βλάβης, Διαχείριση Ατυχήματος και Διαχείριση Συντήρησης. Η εφαρμογή Mercedes me θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από το Μάρτιο του 2018.

image

image

image

image