Το νέο Volvo V90 Cross Country, που αναμένεται σύντομα στη χώρα μας, έρχεται να συμπληρώσει τη σειρά 90. Πρόκειται για ένα μοντέλο που ενώ έχει έντονες οπτικές ομοιότητες με το επίσης νέο V90, το luxury wagon της μάρκας, εντούτοις απευθύνεται σε ένα διαφορετικό κοινό, αφού χάρη στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τη μόνιμη τετρακίνηση διαθέτει και κάποιες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.

Ads

Χτισμένο πάνω στη Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA) το νέο V90 Cross Country έχει περάσει με επιτυχία τις πιο απαιτητικές δοκιμές για να σταθεί αντάξιο του ονόματος που φέρει. Χιλιάδες χιλιομέτρων έχουν διανυθεί ανά την υφήλιο,  σε τοποθεσίες που ποικίλλουν από τον παγωμένο Βορρά της Σουηδίας, όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν ενίοτε και τους -40 βαθμούς Κελσίου έως την καυτή, αφιλόξενη έρημο της Αριζόνα.

image

Η Volvo παρουσίασε το πρώτο V70 XC  Cross Country το 1996 δημιουργώντας ουσιαστικά μια νέα κατηγορία. Η πρώτη γενιά (1997-2000) ξάφνιασε με την εμπορική της επιτυχία, αποτελώντας μία εναλλακτική πρόταση στα διάφορα SUV της εποχής. Η δεύτερη γενιά του V70 XC (2000-2007) χαρακτηρίστηκε από την ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, ενώ με την παρουσίαση του XC90, του πρώτου SUV των Σουηδών το 2002, το V70 XC απέκτησε πιο προηγμένο σύστημα τετρακίνησης και μετονομάστηκε σε XC70, παίρνοντας τη θέση του ως το μικρότερο μοντέλο δίπλα στο XC90. Η τρίτη γενιά του XC70 παρουσιάστηκε το 2007, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην  πολυτέλεια. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία ιδίως στη Β. Αμερική, με περισσότερο από το μισό της παραγωγής να προωθείται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Το νέο V90 Cross Country θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volvo Cars στην Τορσλάντα, βόρεια του Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα εμφανιστούν στη χώρα μας στις αρχές του 2017.

Ads