Μετά το Concept Coupé, που είδαμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Volvo κάνει το επόμενο βήμα παρουσιάζοντας το – κατά κάποιον τρόπο – τζιποειδές ξαδελφάκι του, με τη μορφή σχεδίων-γραφικών απεικονίσεων. Του Νίκου Λουπάκη. 

 
Το Volvo Concept XC Coupé έρχεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην παράδοση που έχει δημιουργήσει η Volvo με τα Cross Country και XC μοντέλα της. Μία παράδοση που έχει τις ρίζες της στο 1997, όταν η Volvo ουσιαστικά δημιούργησε μία νέα κατηγορία οχημάτων, αυτήν των λεγομένων crossover (ή αν θέλετε των «ψηλών» στέισον που παίζουν το ρόλο του –ενδιαφέροντος- υποκατάστατου των κλασικών SUV), με την παρουσίαση του XC70.
 
Το νέο Concept της Volvo δίνει μία πρώτη γεύση του design των μελλοντικών Cross Country και XC μοντέλων της εταιρίας και αποκαλύπτει κάποια επιπλέον σχεδιαστικά στοιχεία για το Νέο Volvo XC90, που αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2014.
 
Το Volvo Concept XC Coupé φέρει και αυτό τη σφραγίδα του Τόμας Ίνγκενλατ, (Thomas Ingenlath), του νέου Ανώτερου Αντιπρόεδρου Σχεδιασμού της Volvo. Θα  παρουσιαστεί επίσημα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Β. Αμερικής (North American International Auto Show – NAIAS), στις αρχές του επόμενου έτους και θα βασίζεται στη Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA) της Volvo.
 
Το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βορείου Αμερικής, στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, θα ανοίξει τις πύλες του στις 13 Ιανουαρίου 2014. Το πλήρες υλικό για το Volvo Concept XC Coupé θα δοθεί στη δημοσιότητα λίγες μέρες πριν, στις 8 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε, διαθέσιμο εκτός από τις εικόνες και ένα αποκαλυπτικό video: