1η Επίσημη Παρουσίαση στην Ελλάδα του νέου Passat 8ης γενιάς, αλλά και πρεμιέρα του Golf GTE, που η Volkswagen το προβάλλει ως την «sport έκφραση» της σύγχρονης ηλεκτροκίνησης, στο περίπτερο της Kosmocar-Volkswagen στην έκθεση αυτοκινήτου «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2014» που ανοίγει αύριο της πύλες της στο κοινό, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας (και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 2 Νοεμβρίου). Γράφει ο Νίκος Λουπάκης 

Ads

 
Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η παγκόσμια παρουσίαση του νέου Passat στο Δίκτυο Εμπόρων Volkswagen, που ξεκίνησε στις 6 Οκτωβρίου και συνεχίζεται στο Costa Navarino στη Μεσσηνία, η αντιπροσωπεία της εταιρίας στην Ελλάδα – Kosmocar – θα παρουσιάσει την 8η γενιά του δημοφιλούς μοντέλου στο Ελληνικό κοινό, σε εκδόσεις Limousine και Variant, στην «Αυτοκίνηση». Στο περίπτερο της εταιρίας θα υπάρχει η ναυαρχίδα του μοντέλου, το Passat 2.0 TDI Bi-Turbo με ισχύ 240 ίππων, τετρακίνηση “4Motion” και αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων.

Και καθώς το 2014 αποτελεί έτος-ορόσημο για το μοντέλο Golf, αφού συμπληρώνονται 40 χρόνια από την στιγμή που το πρώτο Golf βγήκε από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Wolfsburg, οι Γερμανοί σκέφτηκαν να εμπλουτίσουν τη γκάμα του με κάτι καινούριο. Έτσι, η 7η γενιά του Golf έχει να επιδείξει ακόμα ένα «χαρτί» το Golf GTE, ένα Plug-in Hybrid μοντέλο που επιχειρεί να συνδυάσει τo σπορ χαρακτήρα ενός GTI (0-100 km/h σε 7.4”), με την οικονομία (1,5 lit./100 km) και τα περιβαλλοντικά προσόντα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου (CO2: 35 g/km). Η «συνεργασία» ενός κινητήρα βενζίνης 1.4 TSI και ενός ηλεκτροκινητήρα, έχει ως αποτέλεσμα συνολική ισχύ 204 ίππων, ενώ παρέχεται η δυνατότητα της αμιγώς ηλεκτρικής μετακίνησης για απόσταση 50 χλμ. Η συνδυασμένη αυτονομία μπορεί να φτάσει τα 943 χλμ.

Επιπλέον, στο stand της Volkswagen θα παρουσιαστούν εκδόσεις με τεχνολογίες βενζίνης TSI, diesel TDI και φυσικού αερίου TGI. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει η ανανεωμένη γκάμα του up!, το νέο Polo BlueMotion (το οικονομικότερο 5θέσιο αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης παγκοσμίως), το νέο Scirocco, η πλήρης γκάμα του Golf με την νέα επετειακή έκδοση “Golf Edition 40”, το Tiguan και το Beetle Cabriolet.

Ads