Τους σχεδιαστικούς δρόμους που θα ακολουθήσει η Nissan, αλλά και το ρόλο που θα παίξει η τεχνολογία Intelligent Mobility στα μοντέλα της, αποκαλύπτει το πρωτότυπο σεντάν Vmotion 2.0, που έκανε την επίσημη πρώτη του στο  Σαλόνι Αυτοκινήτου του Detroit (NAIAS). Του Νίκου Λουπάκη.

Ads

Το Nissan Vmotion 2.0 αποτελεί την εξέλιξη της χαρακτηριστικής “V-motion” σχεδιαστικής γλώσσας της Nissan, όπως αυτή αποτυπώνεται  σε πολλά από τα σημερινά μοντέλα της, με χαρακτηριστικότερα στις ΗΠΑ τα Murano και Maxima, αλλά και στο καινούριο Micra του οποίου η διάθεση στην αγορά θα αρχίσει σε λίγους μήνες.

Το Nissan vmotion 2.0 διαθέτει το  Nissan Intelligent Driving, ένα από τα τρία βασικά στοιχεία του Nissan Intelligent Mobility. Το Nissan Intelligent Driving παρέχει στον οδηγό  μια ασφαλή και άνετη οδηγική εμπειρία μέσω  τεχνολογιών,  όπως αυτή του ProPILOT. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί μέρος του οράματος της Nissan για την επίτευξη πλήρους αυτόνομης οδήγησης,  όχι μόνο στην εθνική οδό και σε συνθήκες βεβαρυμμένης βαριές συνθήκες κυκλοφορίας,  αλλά και στο τυπικό  αστικό οδικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των  διασταυρώσεων. Σημειώστε πως όταν το αυτοκίνητο είναι σε λειτουργία ProPILOT, φωτίζεται το σήμα της Nissan στη μάσκα, καθώς επίσης και ο πίσω διαχύτης.

Οι εμπρός και οι  πίσω πόρτες ανοίγουν διάπλατα,  δημιουργώντας ένα μεγάλο ενιαίο χώρο που καλωσορίζει τους επιβάτες στην ευρύχωρη καμπίνα του Nissan Vmotion 2.0. Η κονσόλα ενσωματώνει το ταμπλό και το σύστημα infotainment τόσο για τον οδηγό, όσο  και για τον συνοδηγό. Η ενιαία οριζόντια οθόνη ενσωματώνει το γραφικό περιβάλλον χειρισμού του  ProPILOT (GUI). Για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων, η κεντρική πίσω κονσόλα διαθέτει μικρότερη οθόνη, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως μια επέκταση της κύριας οθόνης.

Το τιμόνι έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στον οδηγό αλλά και τον συνοδηγό να βλέπουν καθαρά όλη την infotainment οθόνη, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την  απρόσκοπτη εμπειρία του ProPILOT. Στο κομμάτι της ακουστικής, το Vmotion 2.0 εξοπλίζεται με τα καινοτόμα ηχεία Bose UltraNearfield ™ , συμπεριλαμβανομένων των νέων τεχνολογιών διαχείρισης του ήχου. Αυτή οι  τεχνολογίες αυξάνουν το βαθμό αντίληψης για τον οδηγό, καθώς  μπορεί να ελέγξουν την κατεύθυνση και την απόσταση του ήχου, δημιουργώντας  ένα πεδίο ήχου 360 μοιρών γύρω από τον επιβάτη, απολαμβάνοντας διαφορετικούς ήχους ταυτόχρονα και με υψηλή καθαρότητα.

Ads

Διαστάσεις
Μήκος 4860mm
Πλάτος 1890mm
Ύψος 1380mm
Μεταξόνιο 2850mm