Nα τριπλασιάσει τη διαθεσιμότητα του Hyundai Kona Electric για τους πελάτες της στην Ευρώπη σκοπεύει η Hyundai Motor, που από τον ερχόμενο Μάρτιο θα εντάξει το ηλεκτρικό της SUV στην παραγωγή διαδικασία του εργοστασίου της στην Τσεχία (Hyundai Motor Manufacturing Czech – HMMC), ενώ παράλληλα θα αυξήσει την παραγωγή και στο εργοστάσιο της Νότιας Κορέας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί δραστικά ο χρόνος παράδοσης στους Ευρωπαίους πελάτες, καθώς η ζήτηση για το ηλεκτρικό Kona ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Ads

Σημειώνουμε ότι το 2020, η Hyundai θα διαθέσει πάνω από 80.000 οχήματα με μηδενικές εκπομπές CO2, συμπεριλαμβανομένων των Kona Electric, IONIQ Electric και του οχήματος κυψελών καυσίμου NEXO – σε Ευρωπαίους πελάτες. Με την εξέλιξη αυτή, η Hyundai κατά πάσαν πιθανότητα θα γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη το 2020.

image

Εκτός από τα μοντέλα μηδενικών εκπομπών ρύπων που έχει στη γκάμα της, η Hyundai μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, με ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών, που περιλαμβάνει τα ήπια 48V Hybrid (mild hybrid) και τα επαναφορτιζόμενα Plug-in Hybrid (PHEV) υβριδικά που ήδη διατίθενται ή πρόκειται σύντομα να διατεθούν και στην ελληνική αγορά.

Ads