Στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση η νέα Toyota Corolla Touring Sports, ένα κομψό και δυναμικό αυτοκίνητο σχεδιασμένο στην Ευρώπη, που επιχειρεί να συνδυάσει την ευελιξία των κλασικών hatchback με πρακτικότητα που παραπέμπει σε πολυμορφικά οχήματα.

Ads

Υποδηλώνοντας τη συνεχή προσήλωση της μάρκας στην υβριδική τεχνολογία, η Corolla Touring Sports θα προσφέρει στους πελάτες έναν μόνο συμβατικό κινητήρα – τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.2 L ισχύος 116 hp – και δυνατότητα επιλογής από δύο υβριδικά σύνολα, 1.8 L (122 hp) ή 2.0L 180 hp. Το τελευταίο σηματοδοτεί επίσης το ντεμπούτο της dual hybrid στρατηγικής της Toyota και είναι μία μοναδική πρόταση στην κατηγορία, καθώς κανένας άλλος συμβατικός κινητήρας δεν μπορεί να προσφέρει έναν εφάμιλλο συνδυασμό επιδόσεων και χαμηλών ρύπων.

«Χτισμένο» πάνω στη νέα πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C, το νέο Corolla υιοθετεί ένα δοκιμασμένο σύστημα εμπρός ανάρτησης με γόνατα MacPherson, νέα διάταξη πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων, νέα τεχνολογία βαλβίδων αμορτισέρ και, για πρώτη φορά, το προαιρετικό Adaptive Variable Suspension (AVS).

Σημείο-κλειδί για την οδική συμπεριφορά αποτελεί ο χαμηλά τοποθετημένος κινητήρας, τα επίσης χαμηλά τοποθετημένα καθίσματα σημείο και η τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από τα πίσω καθίσματα. Ένας συνδυασμός που προσφέρει στο Corolla Touring Sports ένα χαμηλό κέντρο βάρους. Δεν λείπει βέβαια από τη νέα Corolla και ένα σεβαστό πακέτο προηγμένων τεχνολογιών άνεσης και πρακτικότητας (όπως σε παγκόσμια πρωτιά τα όργανα 3-D Driver, το Head-Up Display, η ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου) που αναβαθμίζει τη ζωή στο αυτοκίνητο για οδηγό και επιβάτες.

Ads

Πηγή: ΕΘΝΟΣ