Θα μπορούσε και να χαρακτηριστεί ως ο απόλυτος διασώστης. Ο λόγος για το Ultimate Service ΤΙΤΑΝ που δημιούργησαν Nissan και ο Ερυθρός Σταυρός. Πρόκειται για μια κινητή μονάδα επιτελικής διαχείρισης και προσφοράς πρώτων βοηθειών, εξοπλισμένη με το απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Ads

Το μοναδικό αυτό όχημα παντός εδάφους παρουσιάστηκε πρόσφατα στον Τύπο, σε τελετή που έλαβε χώρα στο Τμήμα Πυροσβεστικής του Miami Beach, ενώ μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, θα βρίσκεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μαϊάμι και στη συνέχεια θα δοθεί, ως δωρεά, στον Ερυθρό Σταυρό, στη Νότια Φλόριντα, όπου θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.

Οι ανάγκες των ομάδων διάσωσης ποικίλλουν ανάλογα με τον κίνδυνο που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Για τον λόγο αυτό,   το Ultimate Service TITAN διαθέτει:

  • Ένα γραφείο, γεννήτρια ηλιακής ενέργειας και ενσωματωμένο hotspot Wi-Fi, γεγονός που του επιτρέπει να παίζει το ρόλο το κινητού κέντρου συντονισμού των εθελοντών.
  • Κρεβάτι και ένα κιτ πρώτων βοηθειών, χάρη στα οποία οι πρώτοι  διασώστες,  μπορούν να προσφέρουν επιτόπου φροντίδα,  σε τυχόν τραυματίες.
  • Ένα ενσωματωμένο ψυγείο που του επιτρέπει να λειτουργεί ως όχημα μεταφοράς αίματος, σε νοσοκομεία που το έχουν ανάγκη.
  •  Χώρο ανάπαυσης, θέρμανση, φούρνο μικροκυμάτων και ψυγείο τα οποία το προσωπικό διάσωσης μπορεί να αξιοποιήσει για να ξεκουραστεί, αλλά και να ετοιμάσει λίγο φαγητό προκειμένου να ανακτήσει δυνάμεις για να συνεχίσει το έργο του.
  •  Σε συνδυασμό με τις ενέργειες  του Ερυθρού Σταυρού στο Blood Drive, το Ultimate Service TITAN θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει ως χώρος αιμοδοσίας στο πεδίο των καταστροφών.

image

Ads

image

image

Video με το Ultimate Service TITAN, μπορείτε να δείτε εδώ:



«Όπως έχουμε δει ξανά και ξανά, δυστυχώς το ερώτημα δεν είναι αν μια καταστροφή θα χτυπήσει ξανά, αλλά για το πότε», δήλωσε ο Jeremy Tucker, αντιπρόεδρος  Marketing Communications and Media της Nissan Βορείου Αμερικής. «Και ευτυχώς, όταν αυτό γίνει, ο Αμερικανός Ερυθρός Σταυρός και οι εθελοντές του έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικοί,. Ελπίζουμε ότι αυτό το Ultimate Service ΤΙΤΑΝ, που δημιουργήθηκε με βάση τις αποκλειστικές ανάγκες του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, θα βοηθήσει τα στελέχη του για να  συνεχίσουν να αποτελούν τους τιτάνες της κοινωνίας, που κάνουν τη διαφορά».

image

image