Τη συνεργασία της με το ερευνητικό κέντρο «Ames Research Center» της NASA, στη Silicon Valley της Καλιφόρνιας, στον τομέα των υπηρεσιών κινητικότητας ανακοίνωσε η Nissan βορείου Αμερικής, στην πρόσφατη έκθεση ηλεκτρονικών CES 2018, στο Λας Βέγκας. 

Ads

Η συμφωνία αφορά την έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη υπηρεσιών αυτόνομης κινητικότητας, καθώς επίσης και ενός προγράμματος δοκιμών στη Silicon Valley, βασίζεται δε στην ήδη επιτυχημένη  συνεργασία μεταξύ της Nissan και της NASA, θα καθορίσει  ένα νέο πεδίο δραστηριοτήτων μέσα στο 2019. 

Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο του 2017, πάλι στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας, η Nissan είχε παρουσιάσει την τεχνολογία  Nissan Seamless Autonomous Mobility (SAM), μια νέα πλατφόρμα διαχείρισης στόλων αυτόνομων οχημάτων, που αναπτύχθηκε με βάση την τεχνολογία της NASA.

«Κατασκευάσαμε την SAM από την τεχνολογία που η NASA ανέπτυξε για τη διαχείριση των διαστημοσυσκευών που κινούνται σε απρόβλεπτα τοπία», δήλωσε ο Maarten Sierhuis, διευθυντής του ερευνητικού κέντρου της Nissan στη Silicon Valley. 

Ads

«Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε την SAM για να βοηθήσουμε και άλλους οργανισμούς στην κατεύθυνση ενσωμάτωσης – με ασφάλεια – ενός στόλου αυτόνομων οχημάτων σε απρόβλεπτα αστικά περιβάλλοντα, όπως για παράδειγμα υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων, αντικειμένων και στην εφοδιαστική αλυσίδα». 

«Ένας από τους στρατηγικούς στόχους της NASA είναι να μεταφέρει την τεχνολογία που αναπτύχθηκε για να προωθήσει τους στόχους της αποστολής και των προγραμμάτων της, σε ευρύτερες εμπορικές και κοινωνικές εφαρμογές», δήλωσε ο Eugene Tu, διευθυντής του κέντρου της NASA Ames. 

«Η χρήση του έργου της NASA στη ρομποτική για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των αυτόνομων υπηρεσιών κινητικότητας, είναι ένα τέλειο παράδειγμα του πώς η σημαντική εργασία που απαιτείται για την εξερεύνηση του διαστήματος μπορεί επίσης να ωθήσει σε πρωτοποριακές εφαρμογές και εδώ στη Γη», κατέληξε.