Η Nissan λανσάρει ένα νέο εργαλείο για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες παγκοσμίως να απολαμβάνουν πιο βιώσιμες μετακινήσεις: το Electric Travel Guide. Ερχόμενος στους Ευρωπαϊκούς δρόμους, μαζί με το ολοκαίνουργιο μηδενικών εκπομπών ρύπων Nissan Ariya, αυτός ο Ταξιδιωτικός Οδηγός είναι το τέλειο εργαλείο για μια “ηλεκτρισμένη” εξόρμηση, με τη διαθεσιμότητά του να ξεκινά από τη Στοκχόλμη.

Ads

 

Μετά την απομόνωση που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας τα τελευταία δύο χρόνια, τα ταξίδια αυξάνονται και πάλι, αλλά αυτή τη φορά με νέες προτεραιότητες. Η αειφορία είναι μια από αυτές, με τουλάχιστον τέσσερις στους πέντε (83%1) ταξιδιώτες παγκοσμίως να θεωρούν ζωτικής σημασίας το βιώσιμο ταξίδι. Τρεις στους πέντε (61%1) λένε επίσης ότι η πανδημία τους έχει ενθαρρύνει να ταξιδεύουν πιο συνειδητά στο μέλλον.
 

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για την επίτευξη των παραπάνω είναι τα λιγότερα αεροπορικά ταξίδια και η ηλεκτροκίνηση. Για τον λόγο αυτό, ο “Ηλεκτρικός” Ταξιδιωτικός Οδηγός της Nissan είναι σχεδιασμένος για να βοηθά τους ταξιδιώτες να κάνουν πραγματικά συνειδητές επιλογές. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή θα παρουσιάζει ένα ταξιδιωτικό οικοσύστημα που επιμελείται ένα νέο μείγμα πολιτισμού και γευσιγνωσίας, συνδέοντας αξιοθέατα που πρέπει να δουν οι ταξιδιώτες μέσα από τις πιο γραφικές διαδρομές.
 

Ads

“Για να προσφέρουμε πραγματική κινητικότητα μηδενικών εκπομπών, στη Nissan έχουμε δεσμευτεί να κοιτάξουμε πέρα από τα οχήματά μας”, δήλωσε η Friederike Kienitz, Senior Vice President, Corporate Affairs and Sustainability της Nissan AMIEO. “Γι’ αυτό λανσάραμε το νέο μας Electric Travel Guide: μια σειρά ψηφιακών οδηγών για να ενισχύσουν τα ταξίδια και να βοηθήσουν να μετατραπούν σε προσιτές, εκπληκτικές, βιώσιμες ταξιδιωτικές εμπειρίες, από τα μέρη που επισκέπτεστε μέχρι τον τρόπο που μετακινείστε στην πόλη. Στη Nissan αναγνωρίζουμε ότι ολόκληρο το οικοσύστημα EV, πρέπει να αποτελεί μέρος μιας κυκλικής, μηδενικών εκπομπών οικονομίας, προκειμένου να οικοδομήσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.”
 

Με τις πρωτοποριακές προσπάθειές της στην αστική βιωσιμότητα, τα υπέροχα πολιτιστικά αξιοθέατα και τα υψηλά ποσοστά υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων, η Στοκχόλμη ήταν φυσικό επόμενο να αποτελέσει την λύση για να ξεκινήσει το λανσάρισμα της εφαρμογής. Η φιλόδοξη προσπάθεια της πόλης να απαλλαγεί από τα ορυκτά καύσιμα και να γίνει κλιματικά θετική έως το 2040, ευθυγραμμίζεται με το όραμα Ambition 2030 της Nissan για έναν καθαρότερο, ασφαλέστερο και χωρίς αποκλεισμούς κόσμο.
 

Την εμπειρία του Nissan Electric Travel Guide συμπληρώνει η ομαλή, βιώσιμη οδήγηση του νέου Ariya. Με τρεις επιλογές συστήματος μετάδοσης κίνησης, 2WD 63kWh, 2WD 87kWh και 87kWh με e-4ORCE AWD, το Ariya μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως και 533km, συνδυάζοντας την υποδειγματική άνεση και την κορυφαία ευρυχωρία στην κατηγορία, με εξαιρετική απόδοση ισχύος και υψηλές δυνατότητες φόρτισης.
 

Ως μέρος της προσπάθειας της Nissan να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις λειτουργίες και τους κύκλους ζωής των προϊόντων της έως το 2050, κάθε ολοκαίνουργιο όχημα Nissan, που διατίθεται σε βασικές αγορές, θα είναι “εξηλεκτρισμένο” μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Δείτε το πλήρες άρθρο με τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ