Στην 89η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Volkswagen παρουσιάζει τέσσερα νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων και το ID. BUGGY, τον μηδενικών ρύπων απόγονο του περίφημου beach buggy! 

Ads

Τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στα beach buggies του παρελθόντος και του νέου ID. BUGGY ενσωματώνουν μια περίοδο πέντε δεκαετιών. Όλα τα buggies της δεκαετίας του ’60 εκφράζουν ένα υψηλό βαθμό μεταβλητότητας, βασίζονταν στο πλαίσιο του θρυλικού Beetle και είχαν έναν τετρακύλινδρο κινητήρα boxer στο πίσω μέρος τους, ενώ ένας αριθμός μικρών κατασκευαστών δημιουργούσε αμαξώματα κατασκευασμένα από πλαστικό ενισχυμένο με υαλόνημα (fiberglass, GFRP) που κάλυπταν κινητήρα και πλαίσιο γράφοντας τη δική τους ιστορία.

Το ID. BUGGY ακολουθεί πιστά αυτή τη λογική σε συνδυασμό με τις τεχνολογικές δυνατότητες της σύγχρονης εποχής. Η βάση εδώ είναι η σύγχρονη πλατφόρμα MEB, στο δάπεδο της οποίας υπάρχει ενσωματωμένη μια μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης, χωρητικότητας 62 kWh, η οποία τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW / 204 PS (με ροπή 310 Nm), τοποθετημένο στο πίσω μέρος, εξασφαλίζοντας αυτονομία 250 χιλιομέτρων (κατά WLTP). Το νέο ηλεκτρικό αυτό αυτοκίνητο έχει πάντα αρκετή ισχύ στον πίσω άξονα του, ακόμα και για κίνηση off road. Με πλήρη ισχύ το πρωτότυπο φτάνει από στάση τα 100 km/h μετά από μόλις 7,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 km/h. Σημειώνουμε ότι ένας επιπλέον ηλεκτροκινητήρας στον εμπρός άξονα μπορεί να συνδυαστεί με τον πίσω, εξασφαλίζοντας την τετρακίνηση.

image

Ads

image