Το πρωτόυπτο “e-EVOLUTION CONCEPT”, που συνδυάζει τους μηδενικούς ρύπους τριών ηλεκτροκινητήρων οι οποίοι εξασφαλίζουν μετάδοση της κίνησης στους τέσσερις τροχούς, με μια σειρά προηγμένες τεχνολογίες, υπό τη σκέπη της τεχνητής νοημοσύνης, θα παρουσιάσει η Mitsubishi Motors στην 45η Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο

Ads

Το MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT είναι, λοιπόν, ένα πλήρως ηλεκτρικό, υψηλών επιδόσεων SUV που έρχεται από το άμεσο μέλλον, αξιοποιώντας και διευρύνοντας την τεχνογνωσία των ηλεκτρικών οχημάτων (ΕV) της Mitsubishi με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης – Artificial Intelligence (AI).

image

Το νέο πρωτότυπο χρησιμοποιεί ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες με υψηλή ροπή ενταγμένους στο σύστημα Triple Motor 4WD με έναν ηλεκτροκινητήρα να κινεί τους εμπρός τροχούς και δύο ηλεκτροκινητήρες τους πίσω, με το σύστημα Dual Motor AYC*1 να συνδέει τους δύο αυτούς κινητήρες μέσω μιας ηλεκτρονικά ελεγχόμενης μονάδας κατανομής ροπής Active Yaw Control (AYC). Σε διαδρομές στην πόλη ή στον αυτοκινητόδρομο ή σε δρόμους με στροφές, το σύστημα αυτό εξασφαλίζει αυξημένη ακρίβεια και ευελιξία, υπακούοντας στις εντολές του οδηγού.

Ads

Ο «εγκέφαλος» του e-EVOLUTION CONCEPT είναι ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που «βελτιώνει» τις ικανότητες του οδηγού. Μία σειρά αισθητήρων επιτρέπει σε αυτό το σύστημα AI να διαβάζει άμεσα τις αλλαγές στις οδικές και κυκλοφοριακές συνθήκες καθώς και τις προθέσεις του οδηγού και στη συνέχεια να προσαρμόζει τις επιδόσεις και τη γενικότερη συμπεριφορά του οχήματος, στα δεδομένα αυτά, κάνοντας ευκολότερο και ασφαλέστερο τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

image

Επίσης, με μία ειδική λειτουργία καθοδήγησης (coaching), το σύστημα AI μπορεί να μεταφέρει γνώσεις στον οδηγό και να αυξήσει διακριτικά τις οδηγικές του ικανότητες. Αφού «κατασκευάσει» μία εικόνα με το επίπεδο ικανοτήτων του οδηγού, το σύστημα φτιάχνει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που παρέχει συμβουλές μέσω φωνητικού διαλόγου και μιας μεγάλης οθόνης στο ταμπλό. Έτσι, σύμφωνα με τη Mitsubishi, οδηγοί όλων των ικανοτήτων γρήγορα έχουν στα χέρια τους ένα όχημα που συμπεριφέρεται όπως οι ίδιοι επιθυμούν.