Τέλος εποχής για ένα ιστορικό αυτοκίνητο, που αναβίωσε τις τελευταίες δύο δεκαετίες και αναμένεται να σταματήσει να παράγεται σύντομα.

Ads

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρίας Φρανκ Γουελς κατά τη διάρκεια του σόου της Γενεύης την περασμένη εβδομάδα, η τελευταία έκδοση του σκαραβαίου, θα είναι και ο επίλογος μιας μακράς ιστορίας για το πιο διάσημο ίσως αυτοκίνητο στον κόσμο.

Ο Γουελς ανέφερε πως «δύο ή τρεις γενιές είναι αρκετές» για το Beetle. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το αυτοκίνητο «Δημιουργήθηκε έχοντας στο μυαλό την μακρά του ιστορία, όμως δεν μπορείς να το κατασκευάσεις πέντε φορές και να έχεις ένα νέο Beetle», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα: «50 αυτοκίνητα που άλλαξαν τον κόσμο… και ένα που θα μπορούσε να έχει αλλάξει την Ελλάδα» του Άντριου Ναούμ

Ads

Σημειώνεται, ότι ο σκαραβαίος είναι ίσως το πιο ιστορικό αυτοκίνητο, εμπνευσμένο από τα σχέδια του Αδόλφου Χίτλερ για ένα φτηνό, λαϊκό αυτοκίνητο με ιστορία από το 1938, ως και το 2021, οπότε και υπολογίζεται πως θα μπει φρένο οριστικά στην γραμμή παραγωγής του.