Ένας ταξιδιωτικός αρθρογράφος – φωτογράφος, ο Κων/νος Μητσάκης και ο 12χρονος γιος του Γιώργος, μοιράζονται τη σέλα μιας Honda Africa Twin CRF 1000 ΑDV SPORT για να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο οδοιπορικό με αφετηρία το ακρωτήριο Ταίναρο, το (δεύτερο) νοτιότερο ακρωτήριο της Ευρώπης, προορισμό το ακρωτήριο Nordkapp της Νορβηγίας, το βορειότερο χερσαίο άκρο της Ευρώπης και τον εύλογο τίτλο: “2 GENERATIONS’ RIDE / CAPE 2 CAPE”. Πέρυσι, πατέρας και γιος, είχαν πραγματοποιήσει ένα άλλο μεγάλο οδοιπορικό σε Ευρώπη και Αφρική με τίτλο «2 GENERATIONS’ RIDE – 2 CONTINTENTS».
 
Φέτος, λοιπόν, ο Κων/νος και ο Γιώργος Μητσάκης ξεκίνησαν – μαζί και πάλι στην ίδια σέλα – στις 18/4/2019 από το Ταίναρο για το μεγάλο τους ταξίδι, με την υποστήριξη της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημου Εισαγωγέα – Διανομέα Honda Μoto στην Ελλάδα.
 
Η απόσταση που έχουν να διανύσουν οι δυο μοτο-ταξιδιώτες από το ακρωτήριο Ταίναρο ως το ακρωτήριο Nordkapp αγγίζει τα 5.500 χλμ. Με ενδιάμεση στάση στον Αρκτικό Κύκλο, επιδίωξή τους είναι να προσεγγίσουν τον βόρειο προορισμό τους την Πρωτομαγιά, ενώ οι αντικειμενικές δυσκολίες του ταξιδιού εστιάζονται –σύμφωνα με τον Κων/νο Μητσάκη– στις χειμερινές καιρικές συνθήκες της παγωμένης Λαπωνίας.
 
Λίγο πριν την αναχώρηση, ο δημοσιογράφος-οδηγός της Honda και πατέρας του μικρού Γιώργου δήλωσε: «Θέλω να προσφέρω στο παιδί μου ένα τεράστιο δώρο ζωής και πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι είναι ο πιο άμεσος τρόπος να δείξω στον Γιώργο τις ομορφιές και τις αξίες της ζωής. Θέλω επίσης να μοιραστούμε δυνατές εικόνες και συναισθήματα, ν’ ανοίξαμε την καρδιά μας ο ένας στον άλλο και να ενδυναμώσουμε την σχέση μας. Πατέρας και γιος στην ίδια σέλλα; Εμπειρία ανεκτίμητη…»
 
Μέσα από το “2 GENERATIONS’ RIDE / CAPE 2 CAPE”, οι δυο Έλληνες αναβάτες  επιδιώκουν παράλληλα να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα –κυρίως στη νέα γενιά– πως οι ανθρώπινες σχέσεις, η φύση, το ταξίδι και οι όμορφες περιπέτειες του δρόμου, όλα αυτά θα πρέπει να αποτελούν τον επιθυμητό προσανατολισμό στην ζωή των νέων ανθρώπων, και όχι η απόδραση στην εικονική πραγματικότητα μιας οθόνης.

Ads

image

image
 
Λίγα λόγια για την Honda Africa Twin:
H μεγάλων διαστάσεων μοτοσυκλέτα «περιπέτειας» της Honda που ήδη συμπλήρωσε 30 χρόνια ζωής, αναβαθμίστηκε σημαντικά την περασμένη χρονιά με ηλεκτρονικό γκάζι (Throttle by Wire), 3 Προγράμματα Οδήγησης, σύστημα Selectable Torque Control της Honda με διευρυμένες παραμέτρους, ενώ απόκτησε ακόμη καλύτερη απόκριση στην επιτάχυνση και πιο συναρπαστικό ήχο. Επίσης, η μοτοσυκλέτα του 2018 είναι 2 κιλά ελαφρύτερη και διαθέτει βελτιώσεις σε πολλές λεπτομέρειες οι οποίες αναβαθμίζουν την εμπειρία κατοχής και οδήγησής της. Η μοτοσυκλέτα μπορεί πλέον να εφοδιάζεται με εγκεκριμένα χωμάτινα ελαστικά.
 
Παρότι η σημερινή μοτοσυκλέτα με το ίδιο όνομα – η οποία παρουσιάστηκε το 2016 ως CRF1000L Africa Twin – δε διαθέτει κανένα κοινό στοιχείο με την προκάτοχό της, ως μοτοσυκλέτα φτιαγμένη για «Αληθινή Περιπέτεια» έχει κληρονομήσει το πνεύμα και την ουσία που κατέστησαν τόσο δημοφιλές το αρχέτυπο μοντέλο.
 
Η σωστή ισορροπία ανάμεσα στη δύναμη και το βάρος είναι το μυστικό της απήχησης της Africa Twin τώρα, όπως και τότε. Το σημερινό μοντέλο έχει καθιερωθεί ως μία σύγχρονη μοτοσυκλέτα παντός εδάφους και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους κύκλους των ανθρώπων της περιπέτειας ανά τον κόσμο, ενώ ασκεί γοητεία στους καθημερινούς αναβάτες και στους απλούς ταξιδιώτες.