Περισσότεροι χώροι, αυξημένη πρακτικότητα, συγκρατημένες διαστάσεις: το μυστικό της παλιότερης επιτυχίας των πολυμορφικών MPV (ή ενός όγκου οχημάτων) εξακολουθεί να τα κρατά ζωντανά και η νέα BMW Σειράς 2 Active Tourer έρχεται να αποδείξει του λόγου το αληθές. Εδώ, στη δεύτερη γενιά του “all-rounder” μοντέλου της βαυαρικής εταιρίας, η λειτουργικότητα συναντά την περίφημη οδηγική απόλαυση που διαχρονικά προσφέρουν οι BMW. Παράλληλα το νέο πολυτελές compact μοντέλο αποτυπώνει την “καθαρή”, σχεδιαστική γλώσσα της BMW.

Ads

Περισσότεροι χώροι, αυξημένη πρακτικότητα, συγκρατημένες διαστάσεις: το μυστικό της παλιότερης επιτυχίας των πολυμορφικών MPV (ή ενός όγκου οχημάτων) εξακολουθεί να τα κρατά ζωντανά και η νέα BMW Σειράς 2 Active Tourer έρχεται να αποδείξει του λόγου το αληθώς. Εδώ, στη δεύτερη γενιά του “all-rounder” μοντέλου της βαυαρικής εταιρίας, η λειτουργικότητα συναντά την περίφημη οδηγική απόλαυση που διαχρονικά προσφέρουν οι BMW. Παράλληλα το νέο πολυτελές compact μοντέλο αποτυπώνει την “καθαρή”, σχεδιαστική γλώσσα της BMW..
 
Η εργονομία και λειτουργικότητα, ο προηγμένος χαρακτήρας και η γκάμα στάνταρ εξοπλισμού – που είναι μακράν πλουσιότερη από του προηγούμενου μοντέλου – καθιστούν τη νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer μία ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση για οδηγούς με δραστήριο τρόπο ζωής. Τέσσερις εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς και ισχύ από 100 kW/136 hp έως 160 kW/218 hp θα διατίθενται με το λανσάρισμα του μοντέλου, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία, ενώ αρχιτεκτονικά είναι σχεδιασμένο για να υποστηρίζει τόσο κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα. Δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις θα προστεθούν στη γκάμα λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα.
 
Προηγμένη πολυτέλεια και υψηλή λειτουργικότητα
Το μέγεθος και η ευελιξία εσωτερικού της νέας BMW Σειράς 2 Active Tourer τονίζονται από την ολική επανασχεδίαση του μοντέλου δεύτερης γενιάς. Η γεωμετρία της καμπίνας και οι πολυάριθμες λεπτομέρειες είναι εμπνευσμένες από τη φιλοσοφία της τεχνολογικής ναυαρχίδας BMW iX. Αυτή δημιουργεί ένα περιβάλλον προηγμένης πολυτέλειας, όπου κυριαρχούν ο slim πίνακας οργάνων, η κυρτή οθόνη BMW Curved Display και το “αιωρούμενο” υποβραχιόνιο με το ενσωματωμένο πάνελ ελέγχου, ενώ εμφανής είναι η μείωση του αριθμού φυσικών χειριστηρίων και διακοπτών σε όλη την καμπίνα.
Ο χώρος κάτω από το υποβραχιόνιο χρησιμοποιείται για την αποθήκευση αντικειμένων, ενώ μπροστά από αυτόν βρίσκονται μεγάλες ποτηροθήκες και μία υποδοχή νέας σχεδίασης για κινητό. Το τηλέφωνο παραμένει ορατό στον οδηγό και τον συνοδηγό, και μπορεί να φορτίζεται ασύρματα (προαιρετική επιλογή).

Η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer προσφέρει στους επιβάτες και των πέντε καθισμάτων αισθητά μεγαλύτερη άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων συγκριτικά με την προκάτοχό της. Τα προηγμένα καθίσματα πολλαπλών ρυθμίσεων μπορούν επίσης να παραγγέλνονται με προαιρετική διάτρητη επένδυση Sensatec ή δέρμα Vernasca. Στη λίστα προαιρετικών επιλογών υπάρχουν σπορ καθίσματα με ενισχυμένα μαξιλάρια και στην περιοχή των ώμων, ηλεκτρική ρύθμιση (συμπερ. λειτουργίας μνήμης), οσφυϊκή υποστήριξη και λειτουργία μασάζ. Η ακουστική άνεση και η προστασία των επιβατών έχουν αναβαθμιστεί.
Ένας νέος αερόσακος ανάμεσα στον οδηγό και τον συνοδηγό έχει προστεθεί στο ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων παθητικής ασφάλειας.
 
Οι ποικίλοι αποθηκευτικοί χώροι και τα πίσω καθίσματα πολλαπλών ρυθμίσεων συνεισφέρουν επίσης στη λειτουργική άνεση του αυτοκινήτου σε καθημερινή χρήση και σε πιο μακρινά ταξίδια. Με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλωμένες, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών αυξάνεται κατά 90 λίτρα. Τα πίσω καθίσματα μπορούν επίσης να μετακινούνται προς τα εμπρός κατά 13 cm το μέγιστο. Σε συνδυασμό και με τις διαιρούμενες 40 : 20 : 40 / αναδιπλούμενες πλάτες των πίσω καθισμάτων, δημιουργείται ένας χώρος αποσκευών κατάλληλος για πολλαπλούς σκοπούς.
Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών κυμαίνεται μεταξύ 470 και 1.455 λίτρων στις BMW 218i Active Tourer και BMW 218d Active Tourer και μεταξύ 415 και 1.405 λίτρων στις BMW 220i Active Tourer και BMW 223i Active Tourer. Η αυτόματη λειτουργία πίσω πόρτας προσφέρεται στάνταρ, ενώ προαιρετικά διατίθεται ένας ηλεκτρικός κοτσαδόρος.
 
BMW Σειρά 2 Active Tourer: καινοτόμες τεχνολογίες συστημάτων κίνησης
Η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer ανοίγει νέους ορίζοντες και στις τεχνολογίες συστημάτων κίνησης. Οι εκτενώς ανανεωμένοι κινητήρες εσωτερικής καύσης αυξάνουν την οδηγική απόλαυση, μειώνοντας την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων, ενώ η τελευταία γενιά του επτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη Steptronic – που τώρα περιλαμβάνεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου – είναι ομοίως πολύ αποδοτική.

Μία νέα έκδοση της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V κάνει το ντεμπούτο της στις BMW 223i Active Tourer (κατανάλωση καυσίμου: 6,6 – 6,0 lit/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 149 – 137 g/km κατά το πρότυπο WLTP) και BMW 220i Active Tourer (κατανάλωση καυσίμου: 6,5 – 5,9 lit/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 148 – 133 g/km κατά το πρότυπο WLTP). Ο ηλεκτροκινητήρας που είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης με πρόσθετη ισχύ που τώρα έχει αυξηθεί στα 14 kW/19 hp.
 
Η νέα BMW 223i Active Tourer διαθέτει συνολική ισχύ 160 kW/218 hp (κινητήρας εσωτερικής καύσης 150 kW/204 hp και ηλεκτροκινητήρας 14 kW/19 hp), και η BMW 220i Active Tourer αντίστοιχα 125 kW/170 hp (κινητήρας εσωτερικής καύσης 115 kW/156 hp και ηλεκτροκινητήρας 14 kW/19 hp). Επίσης, από το λανσάρισμα διατίθεται η BMW 218i Active Tourer 100 kW/136 hp (κατανάλωση καυσίμου: 6,8 – 6,2 lit/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 154 – 140 g/km κατά το πρότυπο WLTP).
 
Όλοι οι βενζινοκινητήρες υιοθετούν μία νέα διαδικασία καύσης και διπλό σύστημα ψεκασμού. Ο πετρελαιοκινητήρας που κινεί τη νέα BMW 218d Active Tourer (κατανάλωση καυσίμου: 5,3 – 4,8 lit/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 138 – 125 g/km κατά το πρότυπο WLTP) χρησιμοποιεί έμβολα χαμηλών τριβών και υπερσυμπίεση δύο σταδίων με αυξημένη απόδοση. Η μέγιστη ισχύς είναι 110 kW/150 hp.
 
Η γκάμα θα επεκταθεί περαιτέρω το καλοκαίρι του 2022 με την προσθήκη δύο plug-in υβριδικών μοντέλων. Αυτά θα εφοδιάζονται για πρώτη φορά με την πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, η οποία θα ενισχύσει τον δυναμισμό και θα τους χαρίζει πολύ μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.
 
Σπορ αίσθηση και άνεση σε μεγάλα ταξίδια σε τέλεια αρμονία.
Η τεχνολογία πλαισίου της νέας BMW Σειράς 2 Active Tourer είναι μελετημένη ώστε να προσφέρει τη γνώριμη σπορ αίσθηση της μάρκας σε συνδυασμό με εντυπωσιακά επίπεδα οδηγικής άνεσης σε όλες τις συνθήκες. Με ελαφρύτερη και συγχρόνως πιο ανθεκτική δομή αμαξώματος, μακρύ μεταξόνιο και φαρδύτερα μετατρόχια σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, η βασική σχεδίαση του αυτοκινήτου υποστηρίζει άριστα κάθε είδους αποστολή.
 
Η ακρίβεια διεύθυνσης και η ευελιξία έχουν αναβαθμιστεί με στοχευμένες βελτιώσεις στον εμπρός άξονα ενός συνδέσμου με γόνατα ελατηρίων και τον πίσω άξονα τριών συνδέσμων. Η προηγμένη διαχείριση ολίσθησης τροχών κοντά στον ενεργοποιητή (στάνταρ λειτουργία) βελτιώνει την ελκτική πρόσφυση και την κατευθυντική ευστάθεια. Το ενσωματωμένο σύστημα πέδησης είναι ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό, όπως και τα αμορτισέρ που ρυθμίζουν συνεχώς την απόσβεσή τους ανάλογα με την αντίστοιχη διαδρομή των ελατηρίων (lift-related dampers) στον εμπρός άξονα. Η προαιρετική ανάρτηση adaptive M περιλαμβάνει  τεχνολογία επιλογής συχνότητας (frequency-selective damping), σπορ τιμόνι και μείωση απόστασης από το έδαφος κατά 15 mm.
 
Ποικιλία φρέσκων συστημάτων για αυτοματοποιημένη οδήγηση και διαδικασία στάθμευσης
Η μεγαλύτερη γκάμα συστημάτων για αυτοματοποιημένη οδήγηση και διαδικασία στάθμευσης που έχει προσφέρει ποτέ ένα compact μοντέλο της BMW διατίθεται για τη νέα έκδοση της BMW Σειράς 2 Active Tourer. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει Cruise Control με λειτουργία πέδησης, Lane Departure Warning, Evasion Assistant και προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης. Το τελευταίο αντιδρά επίσης σε επερχόμενα οχήματα πριν από μία αριστερή στροφή και σε πεζούς και δικυκλιστές πριν από μία δεξιά στροφή (σε χώρες όπου οδηγούν στη δεξιά πλευρά του δρόμου).

Ads

Το Parking Assistant συμπερ. των Reversing Assist Camera και Reversing Assistant προσφέρεται στάνταρ. Προαιρετικές επιλογές περιλαμβάνουν τις λειτουργίες Steering και Lane Control Assistant, Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, Active Navigation, προειδοποίηση εξόδου (exit warning), BMW Head-Up Display και Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder και Remote Theft Recorder.

Οι υπάρχουσες λειτουργίες μπορούν να βελτιωθούν ή να επεκταθούν μέσω απομακρυσμένων αναβαθμίσεων λογισμικού (Remote Software Upgrades), ενώ οι πελάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν Functions on Demand για την επιλογή και εγκατάσταση λειτουργιών σε μετέπειτα στάδιο, όπως Driving Assistant Plus συμπερ. Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go (η διαθεσιμότητα εξαρτάται από το hardware που είναι τοποθετημένο στο όχημα και τις συνθήκες της αγοράς).
Δείτε το πλήρες άρθρο με τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ