Tο πρωτότυπο LIV-2, ένα μεγάλο premium SUV που αποτελεί προπομπό του νέου της μοντέλου, που θα παρουσιαστεί το 2017, θα παρουσιάσει στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, η SsangYong. Γράφει ο Νίκος Λουπάκης 

Ads

To SsangYong LIV-2, αποτελεί την εξέλιξη του πρωτότυπου LIV-1, που είχε παρουσιαστεί το 2013, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σεούλ. Το όνομά του προέρχεται από τις λέξεις Limitless Interface Vehicle, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνουν ένα όχημα με απεριόριστες δυνατότητες, έτσι όπως προκύπτουν από τις νέες τεχνολογίες που διαθέτει.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο που αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου της SsangYong με τον εσωτερικό κωδικό Y400 που αντιστοιχεί στο θρυλικό μοντέλο Rexton και θα παρουσιαστεί στα μέσα του επόμενου έτους.  Το μοτίβο του ασπάζεται τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της κορεάτικης φίρμας με τον τίτλο «Dignified Motion» (=Αξιοπρεπής Κίνηση).

Το SsangYong LIV-2 εξοπλίζεται είτε με κινητήρα diesel 2,2 λίτρων, προδιαγραφών Euro 6, είτε με το νέο βενζινοκινητήρα 2.0 DGi με turbo και άμεσο ψεκασμό καυσίμου.

Ads

Το SsangYong LIV-2 θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, στις 29 Σεπτεμβρίου.  

image

image

image