Η παγκόσμια πρεμιέρα του ολοκαίνουριου i30 Fastback N, του νέου “compact” μοντέλου επιδόσεων της Hyundai, που μαζί με τα νέα i30 N ”N Οption” και i30 N Line, διευρύνει τη γκάμα των σπορ μοντέλων της, αποτελεί τη μεγάλη είδηση για την κορεατική εταιρία. Ωστόσο δεν είναι αυτό το μοναδικό ενδιαφέρον στοιχείο της παρουσίας της Hyundai στο Hall 1 του Salon de l’ Auto. Έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον, οι Κορεάτες παρέταξαν στο περίπτερο τους τα οικολογικά τους μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του νέου Kona Electric και του NEXO, αλλά και το εντυπωσιακό πρωτότυπο «Le Fil Rouge», που αντικατοπτρίζει τη μελλοντική σχεδιαστική φιλοσοφία της Hyundai.

Ads

Για το μοντέλο υψηλών επιδόσεων i30 Fastback N και τα… κατορθώματά του έχουμε ήδη γράψει σε προηγούμενο αφιέρωμά μας. Το i30 ‘N Option’, που κάνει και αυτό την δική του παγκόσμια πρεμιέρα στο Παρίσι, παρουσιάζει μια άλλη εκδοχή για υψηλής ποιότητας εξωτερικές και εσωτερικές επιλογές εξατομίκευσης.

image
Hyundai i30 N Option. Σήμερα εκθεσιακό πρωτότυπο, αύριο διαθέσιμο στην αγορά
image

Ενώ η παρουσία σε πλήρη σύνθεση της γκάμας eco-mobility της Hyundai, συμπεριλαμβανομένων των νέων Kona Electric και NEXO, καθώς και του IONIQ, αποδεικνύει ότι η εταιρεία προετοιμάζεται πολύ σοβαρά για το μέλλον.

Ads

image
image

Ήδη, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης έκθεσης IAA Commercial Vehicles 2018 στο Ανόβερο της Γερμανίας, η Hyundai ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδια της για την παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών με κυψέλες καυσίμου. Σε συνεργασία με την H2 Energy, η Hyundai θα διαθέσει 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά κυψελών καυσίμου στην ελβετική αγορά το διάστημα 2019 -2023. Με την εισαγωγή του πρώτου στόλου ηλεκτρικών φορτηγών κυψελών καυσίμου σε παγκόσμιο επίπεδο, η Hyundai θα επεκτείνει περαιτέρω την δράση της στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου.

“Μέσα σε τρία χρόνια, η Hyundai έφτασε στη δεύτερη θέση των πωλήσεων οικολογικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Ki-Sang Lee, Senior Vice President & Head of Eco-technology Development Center τoυ Hyundai Motor Group. “Έχουμε επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και θα διευρύνουμε την προσφορά μας στον τομέα των οικολογικών αυτοκινήτων στο μέλλον. Επιπλέον, πιστεύουμε στο μέλλον της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου ως ένα βήμα προς την κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ως εκ τούτου, επεκτείνουμε τη δέσμευσή μας στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων που κινούνται με υδρογόνο. Ένα παράδειγμα είναι τα ηλεκτρικά φορτηγά μας κυψελών καυσίμου, τα οποία αναμένεται να ταξιδεύουν σε απόσταση περίπου 400 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης».

image
Hyundai ioniq

Το παρών στο Παρίσι δίνει και το concept car “Le Fil Rouge”, που είχε πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του τον Μάρτιο, στη Γενεύη και ενσαρκώνει το “Sensuous Sportiness” το σχεδιαστικό μέλλον της Hyundai, που θα δούμε να ενσωματώνεται σε όλα τα μελλοντικά της μοντέλα, από σεντάν έως SUV.

image
Hyundai Le Fil Rouge 

Σχετικά με την Hyundai Motor Europe
Το 2017, η Hyundai Motor έφθασε τις 523.258 ταξινομήσεις οχημάτων στην Ευρώπη – μια αύξηση της τάξεως του 3,5% σε σύγκριση με το 2016. Μέχρι τα μέσα του 2018, η Hyundai θα αντικαταστήσει το 90% της γκάμας των μοντέλων με σκοπό να δημιουργήσει τη νεότερη γκάμα αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Το 85% των οχημάτων Hyundai που πωλούνται στην περιοχή έχουν σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και δοκιμαστεί, στην Ευρώπη για να καλύπτουν τις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών και διατίθενται από τις παραγωγικές μονάδες της εταιρίας στην Ευρώπη. Αυτές περιλαμβάνουν δύο εργοστάσια στην Τσεχική Δημοκρατία και την Τουρκία, τα οποία έχουν συνολική ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 μονάδων. Η Hyundai Motor πουλά αυτοκίνητα σε 31 ευρωπαϊκές χώρες μέσω 2.500 σημείων πώλησης. Η Hyundai προσφέρει, στην Ευρώπη μόνο, το μοναδικό Πενταετές πακέτο Εγγύησης με Απεριόριστα Χιλιόμετρα σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη, παρέχοντας στους πελάτες της εγγύηση πέντε ετών χωρίς όριο χιλιομέτρων, πέντε χρόνια οδικής βοήθειας και πέντε χρόνια τεχνικών ελέγχων των οχημάτων.