Αντιμέτωποι με διψήφιες αρνητικές θερμοκρασίες βρέθηκαν οι άνθρωποι της Lexus, προκειμένου να απαθανατίσουν τον Ρώσο πρωταθλητή drifting Nikita Shikov να δοκιμάζει στα όριά τους δύο διαφορετικά μεν ως προς το χαρακτήρα τους, αλλά πολυτελή και τα δύο, μοντέλα: τα Lexus RX 450h και Lexus LC 500.

Ads

H παγωμένη Bαϊκάλη έπαιξε το ρόλο του πεδίου δοκίμων για αυτό το ιδιαίτερο φωτογραφικό ρεπορτάζ που μπορείτε να θαυμάσετε στο αφιέρωμά μας. Με θερμοκρασίες που φτάνουν στους -60 βαθμούς Κελσίου, στη λίμνη δημιουργείται ένα στρώμα πάγου πάχους 1,5 μέτρου. Υπό αυτές τις συνθήκες η λίμνη γίνεται πλέον μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου αυτής της – τόσο σκληρής – περιοχής της Ρωσίας.

Η Βαϊκάλη είναι η βαθύτερη και παλαιότερη λίμνη στον κόσμο, καθώς επίσης και η λίμνη με τον μεγαλύτερο όγκο γλυκού νερού. Περιέχει πάνω από ένα πέμπτο του γλυκού νερού παγκοσμίως και περισσότερο από 90% του γλυκού νερού της Ρωσίας. Η έκτασή της είναι 31.468 τ. χλμ. (μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου). Έχει μήκος 654 χλμ., πλάτος 74 χλμ. και μέγιστο βάθος 1.680 μ.

Εδώ λοιπόν βρέθηκαν από τη μία το εντυπωσιακό κουπέ Lexus LC 500 και από την άλλη το μεγάλο πολυτελές και υβριδικό SUV Lexus RX 450h. Στόχος ήταν από τη μία η επίδειξη των δυνατοτήτων των δύο αυτοκινήτων και από την άλλη η διερεύνηση των ορίων τους σε αυτές τις συνθήκες.

Ads

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες και διαβάστε περισσότερες πληροφορίες, κάνοντας κλικ εδώ