Τη διάθεση στην αγορά των smart fortwo “Dark Knight” και smart forfour “Dark Matter”, δύο νέων - ολόμαυρων - ειδικών του δημοφιλούς της μοντέλου, που φέρουν αισθητικές βελτιώσεις αλλά και αναβαθμισμένο εξοπλισμό, που συνεπάγεται και στις δύο περιπτώσεις όφελος μεγαλύτερο από 2.600 ευρώ, ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της smart.

Η έκδοση smart fortwo “Dark Knight” είναι διαθέσιμη και με τους δυο κινητήρες βενζίνης: τον 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό 999 cc απόδοσης 71 ίππων και τον ισχυρότερο 3κύλινδρο τούρμπο των 898 cc απόδοσης 90 ίππων. Το smart fortwo coupe “Dark Knight” είναι βεβαίως μαύρο, με κόκκινα στοιχεία BRABUS και πλούσιο εξοπλισμό στο εσωτερικό συνθέτουν τη sport ξεχωριστή εμφάνισή του. Το smart fortwo coupe “Dark Knight” διατίθεται σε 30 μόλις οχήματα και με συνολικό όφελος από €2.650.

Το ευέλικτο τετράπορτο smart forfour “Dark Matter” διατίθεται επίσης σε 30 μόνο κομμάτια, είναι δε διαθέσιμο μόνο με τον 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 999 cc απόδοσης 71 ίππων και με συνολικό όφελος από €2.600.

Ο εξοπλισμός που συνοδεύει τις εκδόσεις “Dark Knight” & “Dark Matter” περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Πανοραμική οροφή, Πρόσθετα όργανα με ρολόι και στροφόμετρο, Πακέτο LED & sensor, Προβολείς ομίχλης με φωτισμό αλλαγής κατεύθυνσης, Αυτόματο σύστημα κλιματισμού με αυτόματη ρύθμιση θερμοκρασίας και σύνθετο φίλτρο με ενεργό άνθρακα, smart Media-System με οθόνη πολλαπλής αφής 17,8 cm (7"), θύρα AUX-/USB (κεντρική κονσόλα), φωνητικό χειρισμό, διεπαφή Bluetooth® με σύστημα ανοικτής ακρόασης, Mirror-LinkTM, audio streaming για μετάδοση μουσικής, MirrorLink®1, σύστημα πλοήγησης με χάρτες ολόκληρης της Ευρώπης, Πακέτο Sleek (sport), Ζάντες αλουμινίου 16" (40,6 cm) σε μαύρο, Σπορ ανάρτηση με χαμηλότερη ρύθμιση 10 χιλιοστών κλπ.

Οι ειδικές εκδόσεις smart fortwo coupe “Dark Knight” και smart forfour “Dark Matter” συνδυάζονται με τα προγράμματα χρηματοδότησης smart 4U με προνομιακό επιτόκιο 6,5% και Standard plus, με επιτόκιo 8,40% (πλέον εισφ. Τραπ. 0,60%).