Παραμονές Χριστουγέννων, τη Δευτέρα 23/12, ξεκινά το επίσημο λανσάρισμα της στέισον έκδοσης του Skoda Rapid στην ελληνική αγορά. Ο τιμοκατάλογος που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι τουλάχιστον ενδιαφέρων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί άνετα κανείς να μιλήσει για δελεαστικές τιμές. Του Νίκου Λουπάκη. 

Ads

 
Το γεγονός ότι το Spaceback είναι μακράν πιο «σωστό» από αισθητική άποψη –σε σχέση με το υπάρχον «απλό» Rapid- μπορεί να μην είναι ουσιώδες, από θεωρητική τουλάχιστον άποψη, αλλά εμείς το σημειώνουμε – συμπληρώνοντας μάλιστα ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κάτι μας λέει… Και είναι και πιο πρακτικό βέβαια.

Διατίθεται με βενζινοκινητήρες 1.2 TSI (σε δύο εκδόσεις, με 84 και 105 ίππους) & 1.4 TSI (122 ίπποι), καθώς επίσης και με τον 1600άρη πετρελαιοκινητήρα 1.6 TDI (επίσης σε δύο εκδόσεις με 90 και 105 ίππους).

Οι ενδιαφερόμενοι για τη συμπεριφορά και τα υπέρ-κατά του νέου μοντέλου μπορούν να ρίξουν μια ματιά στη δοκιμή του Rapid 1.6 TDI που είχαμε οδηγήσει πριν από λίγο καιρό για να πάρουν μια πρώτη ιδέα του τι μπορεί «μέσες-άκρες» να περιμένει κανείς από το Spaceback – μέχρι φυσικά να μας δώσει κάποιο test car η αντιπροσωπεία να οδηγήσουμε και να σας μεταφέρουμε ολοκληρωμένη άποψη.

Ads

H βασική τιμή αφορά των 13.290 ευρώ (12.350 ευρώ με απόσυρση) αφορά το βενζινοκίνητο RAPID SPACEBACK 1.2 TSI 86HP Μ5 ACTIVE, ενώ το φθηνότερο diesel RAPID SPACEBACK 1.6 TDI 90HP Μ5 ACTIVE κοστίζει 15.790 ευρώ (14.590 ευρώ με απόσυρση).

(Πατήστε πάνω στον πίνακα για να τον δείτε ολόκληρο)
image

Ακολουθεί ο αναλυτικός τιμοκατάλογος

(Πατήστε πάνω στον πίνακα για να τον δείτε ολόκληρο)


image