Την επίδραση των δυνατών ανέμων στα επαγγελματικά αυτοκίνητα μετριάζει το νέο σύστημα Side Wind Stabilisation της Ford.

Πρόκειται για σύστημα που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό όλων των νέων Transit και Transit Custom. Όταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι πάνω από 80km/h, ανιχνεύει τις ριπές ανέμου, με ειδικούς αισθητήρες, 100 φορές το δευτερόλεπτο και στην περίπτωση που ανιχνευτεί μία ριπή, φρενάρει ελαφρά τους τροχούς της μίας πλευράς, βοηθώντας τον οδηγό να διατηρήσει την πορεία του, παραμένοντας στη λωρίδα του.

Η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί σε λιγότερο από 200 χιλιοστά του δευτερολέπτου όταν το van χτυπηθεί από ριπή πλάγιου ανέμου ή βρεθεί στη δίνη αέρα που δημιουργείται από ένα μεγάλο φορτηγό. Οι μηχανικοί της Ford δοκίμασαν το νέο σύστημα σε μία ειδική πίστα δοκιμών που χρησιμοποιεί έξι ισχυρούς ανεμιστήρες για την παραγωγή πλάγιων ανέμων ταχύτητας έως 80km/h, καθώς και σε δημόσιους δρόμους σε περιοχές που φημίζονται για τους ισχυρούς ανέμους, όπως η ακτή της Βόρειας θάλασσας στην Ολλανδία.

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company είναι μία παγκόσμια εταιρία με έδρα στο Dearborn, του Michigan των ΗΠΑ. Με περίπου 203.000 εργαζόμενους και 62 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, ο επιχειρηματικός πυρήνας της εταιρίας περιλαμβάνει δραστηριότητες σχεδίασης, παραγωγής, μάρκετινγκ, χρηματοδότησης και σέρβις ολόκληρης της γκάμας αυτοκινήτων, φορτηγών και SUV Ford καθώς και πολυτελών οχημάτων Lincoln.

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 50 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 53.000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις πλήρους ιδιοκτησίας της και περίπου 68.000 άτομα συμπεριλαμβανομένων των κοινοπραξιών και μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων. Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911.