Η κορυφαία διακρίση Best Product Design 2018 του φημισμένου σχεδιαστικού διαγωνισμού Red Dot Award απονεμήθηκε στο SEAT Arona που στους λίγους μήνες που μεσολάβησαν από το λανσάρισμά του έχει ήδη πουλήσει 25.000 «κομμάτια». Η στιβαρή και δυναμική εξωτερική σχεδίαση, το ευρύχωρο εσωτερικό και οι πολλαπλές δυνατότητες εξατομίκευσης ήταν οι βασικοί παράγοντες στην επιλογή του SEAT Arona ως νικήτή του βραβείου Best Product Design 2018.
 
Από το 1954, το Red Dot Award είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους σχεδιαστικούς διαγωνισμούς στο κόσμο με σκοπό την αξιολόγηση και τη διεθνή αναγνώριση της ποιότητας και της καινοτομίας στον χώρο του σχεδιασμού. Η πιο σημαντική κατηγορία του διαγωνισμού είναι η «Red Dot Award: Product Design» όπου η κριτική επιτροπή αποτελείται από 40 ειδικούς από όλο τον κόσμο.

Ads

Το κομψό, ευρύχωρο και πρακτικό Arona αποτελεί, από την πλευρά του, άλλο ένα αποφασιστικό βήμα στη σχεδιαστική εξέλιξη της SEAT. Με όμορφες αναλογίες, είναι ένα ακόμη δείγμα της νέας, νεανικής, λειτουργικής και τολμηρής σχεδίασης της εταιρίας, προσφέροντας ταυτόχρονα την πιο προηγμένη τεχνολογία στον τομέα της συνδεσιμότητας, της άνεσης και της ασφάλειας.
Είναι επίσης ένα ευκολο-οδήγητο αυτοκίνητο, κατάλληλο για καθημερινή αστική χρήση, αλλά και στιβαρό, σπορ και αποτελεσματικό για τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Όλα αυτά, μαζί με την τελευταία τεχνολογία σε θέματα ασφάλειας και συνδεσιμότητας, την ελκυστική σχεδίαση του καθώς και τις πολλές επιλογές εξατομίκευσης που είναι διαθέσιμες.

«Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς που λάβαμε ένα από τα πιο διάσημα βραβεία σχεδιασμού για το SEAT Arona. Θέλαμε να δώσουμε ένα ξεχωριστό crossover χαρακτήρα, για την καθημερινή ζωή στη πόλη», δήλωσε ο SEAT Design Director, Alejandro Mesonero-Romanos. «Το SEAT Arona είναι ένα ακόμα παράδειγμα φρέσκου, νεανικού, λειτουργικού, περιπετειώδους και άνετου σχεδιασμού».