Αύξηση 8,6% σε σχέση με τον περσινό μήνα σημείωσαν τoν Μάρτιο οι παγκόσμιες πωλήσεις της Kia φτάνοντας τα 251.362 οχήματα. Φαίνεται ότι η Kia θα δημιουργήσει μία νέα δυναμική πωλήσεων χάρη στα νέα της μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του EV6, του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού της μοντέλου νέας γενιάς.
 
Η Kia Corporation κατέγραψε παγκοσμίως το Μάρτιο 251.362 πωλήσεις εμφανίζοντας αύξηση 8,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Τα μοντέλα τύπου SUV οδήγησαν τις παγκόσμιες πωλήσεις της Kia, με το Sportage να σημειώνει 29.505 μονάδες, ακολουθούμενο από το κόμπακτ SUV Seltos και το μεσαίου μεγέθους SUV Sorento.

Ads

Πωλήσεις στην Κορέα
Η Kia κατέγραψε 51.011 μονάδες πωλήσεων στην Κορέα, μία μικρή απόκλιση από τις 51.008 μονάδες του Μαρτίου 2020. Το μίνι βαν Carnival είχε τις κορυφαίες πωλήσεις στην εγχώρια αγορά της Kia με 9.520 μονάδες, ακολουθούμενο από το Sorento SUV με 8.357 μονάδες.

Πωλήσεις εκτός Κορέας
Οι πωλήσεις εκτός Κορέας σημείωσαν αύξηση 11% ( 200.351 μονάδες), ωθούμενες από τα SUV Sportage και Seltos, καθώς και το Rio sedan. Αν και η παγκόσμια οικονομία έχει επιβραδυνθεί από την πανδημία του COVID-19, οι κύριες αγορές αυτοκινήτων βλέπουν μια ανάκαμψη από τη ζήτηση του καταναλωτικού κοινού. Οι σταθερές πωλήσεις στην Ινδία ενισχύθηκαν από τα μοντέλα Seltos και Sonet SUV και είχαν μια σημαντική συμβολή στα παγκόσμια αποτελέσματα.

Παρά το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, η Kia θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στην εφαρμογή της μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης επιχειρηματικής της στρατηγικής «Plan S», καθώς και στην διεύρυνση των πωλήσεων και της κερδοφορίας μέσω νέων μοντέλων, όπως το ολοκαίνουργιο σεντάν K8 και το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό EV6.

Ads

Στην Κορέα, περισσότεροι από 21.000 πιθανοί πελάτες προχώρησαν σε online κράτηση για το EV6 από την πρώτη ημέρα που ενεργοποιήθηκε ο επίσημος ιστότοπος. Το EV6 θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες παγκόσμιες αγορές από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Δείτε το πλήρες άρθρο με τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ